Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5610
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19470
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91827
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivaldybės rykštė pakrypo į Pabradę

2016 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis Nr.71(1604)

Rajono savivaldybė veikia kaip tame anekdote: jeigu nepavyksta pelių išnaikinti, galima dar kluoną padegti...

 

Blogina susisiekimą

Nuo pat mero inauguracijos iškilmių rajono valdžia kovoja su vietiniu verslininku UAB „Svirka“, daug metų sėkmingai vežiojančia rajono keleivius. Naujoji valdžia jau buvo ir datą nusistačiusi, nuo kada akys nematys „Svirkos“ autobusų rajono keliuose – kovo 1-osios. Bet jau ruduo, o autobusai rieda, toliau valdžiai akis bado. Neteisėtus valdžios veiksmus sustabdė teismai. Neteisėtai vykdytą absoliučiai korumpuotą konkursą vežėjui parinkti, kai nugalėtojas buvo žinomas dar iki konkurso, taip pat panaikino teismai. Apie visa tai buvo plačiai rašyta, remiantis teismų medžiaga.

To, ką valdžia dabar išdarinėja, turbūt niekas nesitikėjo. Negalėdamos susidoroti su vietiniu verslininku, kuris ginasi teisinėmis priemonėmis, valdžios galvos ėmėsi dar bjauresnių veiksmų, dėl kurių kenčia keleiviai. Savivaldybė naikina maršrutus, nors važiuojančių gyventojų ir moksleivių ten pakankamai. UAB „Svirka“ gavo valdininkės Rasos Bliūdžiuvienės pasirašytą laišką, kuriuo pranešama apie ketinimą nutraukti maršrutą Pabradė-Purviniškės-Pabradė. Oficialiu raštu tokio laiško nepavadinsi - nėra konkrečių terminų, galima manyti, kad zonduoja verslininko reakciją.

Artimų rajono valdžiai šaltinių teigimu, šiuo maršrutu keleivių pavėžėjimą norima perduoti seniūnijai, kuri neturi nei licencijos, nei teisės užsiimti tokia veikla, todėl ši avantiūra greičiausiai pasmerkta. Mokinius kaip nors nuveš, o gyventojai liks be autobuso.

Tų pačių šaltinių teigimu, maršruto nutraukimas Pabradės zonoje, kur kompaktiškai gyvena lenkai, gali būti ir rajono valdžios kerštas koalicijos partneriams – lenkų politikams, kurių nepaklusnumas kelia galvos skausmą rajono „.galvai“.

Ketinimas nutraukti keleivinio transporto maršrutą jau ne pirmas. Prieš kurį laiką buvo nutraukti du greitųjų autobusų Švenčionys-Vilnius maršrutai. Pasak UAB „Svirka“ direktoriaus Vytauto Bulkos, šiuo veiksmu savivaldybė atlaisvino kelią Visagino vežėjams, kurių vienas buvo trokštamas valdžios nugalėtojas. Nepavyko atiduoti rinkos konkurso būdu, padarė kitaip.

Kadangi V.Bulka yra savivaldybės tarybos opozicijos narys, šiuose veiksmuose galima įžvelgti ir persekiojimą dėl politinių pažiūrų. Pats verslininkas tokios galimybės neatmeta.

 

Bloga žinia Pabradei - savivaldybė nutraukė Arnionių gatvės remonto konkursą

Pabradėje planuojama remontuoti 1,341 km ilgio Arnionių gatvę, automobilių stovėjimo aikštelę ir įrengti 1,685 km ilgio lietaus nuotekų, 2,046 km ilgio gatvės apšvietimo tinklus. Buvo paskelbtas konkursas, bet, matyt, kažkas pasisuko ne taip.

Jame dalyvavusių bendrovių „Eurovia Lietuva“, „Kerista“ bei „Statovita“ 935 tūkst. eurų vertės pasiūlymą perkančioji organizacija (savivaldybė) atmetė dėl klaidų. Kas gi patikės, kad tokios gerą vardą pelniusios ir nuolat konkursuose dalyvaujančios įmonės staiga ėmė ir pridarė tokių klaidų, kad sužlugdė konkursą?

Konkurse dalyvavusių įmonių „Irdaiva“ 1,17 mln. eurų, „Fegda“, „Instita“ ir „Inti“ 1,23 mln. eurų vertės pasiūlymai atmesti dėl per didelės kainos.

Įmonė „Akordas 1“ ir konsorciumai „HSC Baltic“ ir „Šilutės automobilių keliai“, „Panevėžio keliai“ ir „Aukštaitijos traktas“ nebuvo pakviesti teikti pasiūlymų po kvalifikacinės atrankos. Ne viena šių įmonių tiesia respublikinės reikšmės kelius, o savivaldybės „orakulai“ nusprendė, kad kvalifikacija – ne lygis.

Atmetus visus tikusius pasiūlymus, konkursas nutrauktas. Vėl „ne tas“ laimėtojas grėsė?

Šaltiniai valdžios aplinkoje mano, kad galimai yra ir kita priežastis. Pinigus Arnionių g. remontui kažkada buvo pažadėjęs „Intersurgical“ kolektyvui ir „pramušė“ juos rajono gyventojų išrinktas Seimo narys Šarūnas Birutis, o rajono valdžia nepanoro, kad Seimo nario darbai būtų matomi.

Galimai Š.Biručio pastangos padėti rajonui blokuojamos ne pirmą kartą. Kaip kitaip paaiškinti, kad Švenčionėlių miesto kultūros centro renovacija iki šiol nepradėta, nors galėjo būti renovuota dar pavasarį? Kur tai matyta, kad lėšos skirtos, o darbai nevyksta?

Taip ryškėja tikrasis liberalų veidas – dėl savo interesų ir užgaidų ranka numoja į gyventojų poreikius ir interesus.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis