Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2181
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20725
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68051
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Širdies žygis aplink Lietuvą

2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis Nr.68(1601)

Žygeivis Saulius Bagdonas leidosi į 40 dienų žygį, siekdamas suartinti Lietuvą ir atkreipti dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių vaikų problemas. Tai – labdaros fondo „Mamų unija“ ir VšĮ „Aktyvi Tauragė“ bendras projektas. Svarbiausias jo tikslas – surinkti aukų Kauno klinikų vaikų onkologiniam skyriui medicininei įrangai įsigyti. „Situacija siaubinga, - pasakoja žygeivis,- mažiesiems ligoniukams labai trūksta funkcinių lovyčių. Jų yra tik dvi, kai tuo tarpu tokių ligoniukų būna 14-15. Kai tik vaikui nors truputį pagerėja, jį perneša į paprastą lovelę, o į jo vietą guldo sunkesnį ligoniuką“.

Saulius Bagdonas tikisi žygio metu surinkti lėšų bent 4-5 funkcinėms vaikučių lovelėms, kurių viena kainuoja 5 tūkst. eurų. Skaičiuojant aukas po 3 eurus, tai milžiniški pinigai, bet, pavyzdžiui, „auksinių“ kariuomenės šakučių skandalo fone, visiškas niekis, koks vienas iššautas sviedinys. Deja, sunkiai sergantiems vaikams pinigų neatsiranda. Trūksta ne tik funkcinių lovų, bet ir įvairios įrangos, brangių vaistų, kurių valstybė dėl nesuprantamų priežasčių nekompensuoja, nors valdžia deklaruoja, kad gydymas nemokamas. Tokiam „nemokamam“ gydymui, kai smegenų vėžiu sergančiai Ievutei reikėjo 70 tūkst. išvežti į Vokietiją, suaukojo žmonės.

Visuomenės veikėjas Saulius Bagdonas sako ir nesitikintis, kad greitu laiku panašios problemos išnyks, todėl nori sutelkti Lietuvą, bendruomenes, kad žmonės padėtų sunkiems ligoniams kiek kas gali. Labdaros projektų šalyje vyksta daug, ne paslaptis, kad ne visi jie skaidrūs. Šis projektas jautrus ir jaudinančiai tikras. S.Bagdonas prašė jo paties nesureikšminti: „Nesu nei politikas, nei verslininkas, man nereikia kurti įvaizdžio, išgarsėti ar pan. Noriu padėti sergantiems vaikams, nes tai, ką matome, apgailėtina. Taip išėjo, kad mano gyvenime taip pat yra vėžys, žinau, kas yra onkologinis skyrius, slenkantys plaukai, ašaros“.

Todėl jaunas vyras nusprendė paaukoti žygiui aplink Lietuvą 40 dienų, pasiėmė neapmokamų atostogų ir patraukė į kelią. Širdies formos žygio maršrutas, einantis per 29 miestus, tik prasidėjo. Startavęs Vilniuje prie Baltojo tilto, kur vyko labdaros koncertas, pirmadienį žygeivis keliavo per Švenčionių rajoną, užsuko į „Švenčionių krašto“ redakciją ir toliau patraukė į Ignaliną. Prieš akis – ilgi kilometrai, iš viso jis nueis 1234 km. Saulius žygiuoja vienas. Lydintis transportas – jo draugas – į nustatytas vietas atveža maistą, kur jį drauge pasigamina. Nužygiavęs numatytą maršrutą, Saulius ilgą kelionę planuoja baigti vėlų rudenį Santariškių klinikose. Gamtos vaiku save vadinantis vyras sako, kad rudens darganų nebijo, nes gamta jam graži bet kokiu oru visais metų laikais. Prie Rambyno kalno užaugęs tauragietis lanko jį kas antrą dieną. Saulius džiaugėsi dabar galintis aplankyti Lietuvos kampelius, kuriuose dar niekada nebuvo. Pasak jo, atsiveria pasakiški vaizdai. Šie reginiai – tarsi atlygis už pasiaukojamą darbą. Bet jie neužgožia pagrindinio tikslo – žygio metu surinkti kuo daugiau aukų. Jeigu liktų pinigų nuo funkcinių lovyčių, būtų perkama ir įranga onkologiniam skyriui.

 

Jūs galite padėti vėžiu sergantiems vaikams, skambindami trumpuoju numeriu 1418 (auka 3 eurai).

Norint paaukoti didesnę sumą, galima pervesti į labdaros fondo „Mamų unija“ sąskaitą Nr. LT617400032266923810.

 

Irena PAULIUKEVIČIENĖ