Mes turime 259 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4212
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22756
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70082
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Adutiškis išlydėjo vasarą

2016 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis Nr.65(1598)

Rugpjūčio 27 d. Adutiškio miestelyje vyko išskirtinis renginys: „Adutiškio VDC ir bendruomenė: Vasarą išlydim“.

O gi viskas nuo pradžių. Porą savaičių kaip niekad Adutiškio vaikų dienos centras drauge su visa Adutiškio bendruomene buvo vieningi. Visi draugiškai dirbo: vieni tvarkė aplinką, kiti kūrė šventės planus, treti gera nuotaika skleidė šilumą, vaikučiai stropiai mokėsi ir repetavo šventinę programą – kas kaip mokėjo, tas taip ir prisidėjo prie šventės.

Išaušus šventinei dienai kaip niekad buvo karšta bei vasariška, lyg pats dangus šypsotųsi, bežiūrėdamas į laimingą Adutiškio miestelio bendruomenę.

Šventė prasidėjo eisena nuo Adutiškio pagrindinės mokyklos iki Adutiškio miestelio kultūros namų. Eisenos dalyvių saugumą užtikrino VSAT Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pasieniečiai. Eisenoje dalyvavo Adutiškio VDC, Švenčionėlių VDC ir Švenčionių Visų Šventųjų parapijos „Carito“ vaikų dienos centras „Liepsnelė“. Visų šių dalyvių rankose buvo nešamas rekordinio dydžio Adutiškio vaikų dienos centro simbolis - AITVARAS.

Aitvaras – tai dieviška būtybė, kuri neša mums turtus, santarvę, džiaugsmą, tik reikia jį paliesti, pajausti. Visiems susirinkusiems iškilmingai buvo pranešta, kad Adutiškio VDC simbolis - AITVARAS– yra didžiausias Lietuvoje, jis pasiekė 43,5 kv. m iki šiol didžiausias Lietuvoje aitvaras buvo 42 kv. m. Būtent šią šventinę dieną, visiems matant ir girdint, buvo pasiektas didžiausio Lietuvos aitvaro rekordas, kuris bus užfiksuotas rudenį, kai pūs stiprus vėjas ir aitvaras bus paleistas į dangaus platybes.

Drauge išlydėti vasaros į Adutiškio miestelio šventę su saldžiomis dovanėlėmis vaikučiams atvyko ir svečių iš rajono savivaldybės bei Švenčionių Visų Šventųjų parapijos „Carito“ vaikų dienos centro „Liepsnelė“ vadovė Vida Rastenienė, Adutiškio seniūnijos seniūnas Arūnas Pirštelis, Adutiškio Švč. M. Marijos Škaplierinės parapijos klebonas Vytautas Pūkas, Adutiškio miestelio bendruomenės pirmininkas Aleksandras Pupkevičius, Adutiškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui, laikinai einantis direktoriaus pareigas Algirdas Uziala, VSAT Ignalinos rinktinės užkardų vadai ir kt.

Šios šventės šeimininkai Adutiškio vaikų dienos centras pristatėvisuomenei prieš pusantrų metų įsteigto centro veiklas, parodė šventinę, nuotaikingą programą. Šventėje grojo muzikantai. Visi žavėjomės Adutiškio užkardos kinologų su šunimis profesionaliu pasirodymu. Vaikams buvo surengtos linksmos, nuotaikingos estafetės. Visi, dideli ir maži, šoko bendrame, linksmame Adutiškio bendruomenės šokyje. VSAT Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pasieniečiai šventės dalyvius bei svečius vaišino neapsakomai skania kareiviška koše. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centras pasirūpino vaišėmis. Šventinę programą užbaigė visiems gerai žinoma Adutiškio kapela. Tik jų nuostabios dainos bei muzika moka taip gerai sušildyti visą Adutiškio bendruomenę!

 

Norime padėkoti visiems prisidėjusiems prie mūsų puikaus renginio. Nuoširdų AČIŪ tariame Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro administracijai, Adutiškio pagrindinei mokyklai, Adutiškio seniūnui, Adutiškio pasienio užkardai, Adutiškio kapelai, UAB „RTS Baltic“ direktoriui Aleksandr Necvetnyj, visiems dalyviams, svečiams ir visai nuostabiai Adutiškio miestelio bendruomenei.

Asta GALATILTIENĖ