Mes turime 208 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4440
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21782
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65765
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Siūlomi trys sprendimai pabėgėlių klausimu

2016 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis Nr.61(1594)

Seimo Darbo partijos frakcija apie pabėgėlių keliamas grėsmes, jų patikrinimo mechanizmą ir integraciją pasikalbėti susitiko su vidaus reikalų ministru Tomu Žilinsku.

„Mus bandė patikinti, kad šiandien imtasi nemažai priemonių, kad į Lietuvą patektų tik gerai patikrinti ir Lietuvai nepavojingi asmenys. Tačiau turime suprasti, kad tokios saugos priemonės  ilgai veiksmingos nebus. Privalome žiūrėti į ateitį ir neatmesti galimybės, kad išpuolius gali įvykdyti ne pirma, o antra ar net trečia atvykėlių karta. Kol kas neišgirdau, kaip apsisaugoti nuo nelaimių, gresiančių ne tik po kelių, bet ir po kelių dešimčių metų“, - sako  Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Pasak politiko, būtina sukurti vieningą sistemą, kuri padėtų prižiūrėti ir veiksmingai mūsų šalyje integruoti pabėgėlius.

„Mes šiuo metu į savo šalį bandome įsileisti didelį kiekį žmonių, kuriems nepriimtinas nei mūsų tikėjimas, nei gyvenimo būdas. Ar mes tikrai pasiryžę rizikuoti, kad ateityje Lietuvoje gali įvykti teroristinis išpuolis? Esu įsitikinęs, kad būtina dar kartą gerai pasvarstyti, ar galime  į savo šalį įsileisti pabėgėlius, o dar svarbiau, ar sugebėsime tinkamai vykdyti jų integraciją“, - sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis teigia, kad stebint neramią situaciją Europoje būtina pasiryžti priimti tris svarbius sprendimus.

„Pirmiausia turime stabdyti tolimesnį pabėgėlių priėmimą į Lietuvą. Taip pat privalome kuo skubiau pradėti konsultacijas su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis, kurios jau susidūrė su pabėgėlių keliamomis problemomis ir pasekmėmis. Ir galiausiai, turime inicijuoti derybas su Europos Komisija bei Europos Taryba dėl jau prisiimtų kvotų peržiūrėjimo ir efektyvaus pabėgėlių krizės sprendimo kitais būdais“, - sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Darbo partijos inf.