Mes turime 123 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1003
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17204
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93234
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2011 m. gruodžio 3 d., šeštadienis Nr.89 (1136)

Miške prie Pabradės moteris su mažamete dukra glaudėsi pašiūrėje

Lapkričio 25-osios pavakarę, apie 16 val. 04 min., Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad netoli Pabradės miesto esančiame miške suręstoje lūšnoje gyvena moteris su vaiku. Atvykę į vietą policijos pareigūnai buvo šokiruoti pasitvirtinusio pranešimo – jauna moteris pašiūrėje glaudėsi su trejų metukų dukrele. Jos miegojo tiesiai ant žemės patiestų skudurų, o maistas buvo ruošiamas ant ugniakuro.

Mergaitė iškart buvo apgyvendinta Švenčionių vaikų globos namuose, kur ją apžiūrėję specialistai konstatavo, kad mergaitė sveika, nebuvo badavusi, tik apsikrėtusi utėlėmis. Policijai moteris pasakojo, kad ji susipyko su savo motina, todėl turėjo išsikraustyti iš buto. Ieškodama naujų namų ji keliavo, kol galiausiai Pabradėje susipažino su vienu asmeniu. Bandydami išspręsti moters problemą jie sugalvojo laikinai pastatyti tą trobelę. Čia ji su dukrele glaudėsi apie du mėnesius, tačiau vyras, padėjęs suręsti lūšnelę, vis šąlant orams pats paskambino pareigūnams.

Policijos pareigūnai davė moteriai pinigų kelionei į Vilnių, iš kur ji vėliau į Švenčionis grįžo su vaikų teisių apsaugos pareigūnais, kurie motiną su dukra buvo nuvežtos į Vilnių, į Vaiko ir motinos centrą.

Švenčioniškius labai sujaudino moters istorija, tad vos tik pasirodžius žiniasklaidoje informacijai ne vienas skambino į policiją ir siūlė nelaimėlėms įvairiausią pagalbą.


Nuo policijos sprukęs neblaivus vairuotojas žalos pridarė, bet buvo sulaikytas

Praėjusį savaitgalį, lapkričio 26-27 d., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai vykdė eismo saugumo kontrolę Pabradės mieste. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas transporto priemonių vairuotojų blaivumui, apsvaigimui nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų pažeidimams nustatyti.

Reido metu pareigūnai užfiksavo nemažai administracinių teisės pažeidimų. Iš jų ryškiausi buvo du. Lapkričio 26 d. apie 22.50 val., pareigūnai užfiksavo pavojingą vairavimo atvejį. Pabradės seniūnijos gyventojas V.B., gim. 1991 m., Pabradėje, prie parduotuvės „Maksima“, automobilių stovėjimo aikštelėje, automobiliu BMW „piešė saulutes“. Pažeidėjui buvo surašytas protokolas pagal LR ATPK 1242 1 d. (pavojingas ir chuliganiškas vairavimas) ir atimtos teisės vairuoti transporto priemonę 5 mėnesiams.

Tą patį vakarą, apie 23.22 val. pareigūnai stabdė įtarimų sukėlusį automobilį „Audi 80“. Tačiau automobilio vairuotojas nesustojo, o tik padidino greitį ir Bažnyčios gatve spruko. Policijos pareigūnai, įjungę švyturėlius ir garso signalus vijosi bėglį, tačiau gaudynės truko neilgai. Dideliu greičiu važiavęs vairuotojas nesuvaldė automobilio, išlaužė tvorą, bei įvažiavo į privatų kiemą. Kieme aplankstė stovintį automobilį ir apvirtęs atsitrenkė į namą bei užsidegė. Atvykę pareigūnai ištraukė iš degančio automobilio du bendrakeleivius ir užgesino automobilį. Tačiau gaudynės tuo nesibaigė. Vairuotojas spruko iš apvirtusio automobilio, bet netrukus buvo sulaikytas pareigūnų. Paaiškėjo, kad jis - Vilniaus miesto gyventojas J.C., gim. 1990 m., kuriam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,3 promilės alkoholio). Pažeidėjui buvo surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. (kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmęs turto sugadinimą) 3 d. ir 130 str. (nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos) 1 d.

Praktika rodo, kad vos ne kiekvieną savaitgalį pasitaiko atvejų, kai neblaivūs vairuotojai siekdami išvengti atsakomybės sprunka nuo policijos pareigūnų. Tačiau geriau paklusti pareigūnų reikalavimams, negu rizikuoti savo ir kitų gyvybėmis.


Šventos kaime šuo įkando policijos pareigūnui

Lapkričio 30-osios rytą Švenčionių sen., Šventos kaime, ūkininko A.P. ūkiniame pastate, atliekant kratą ir atidarius garažo duris, iš jo išbėgo pririštas šuo ir įkando į ranką tarnybos metu uniformuotam 29 metų tyrėjui S.K. Pareigūnas dėl kastinės žaizdos gydomas ambulatoriškai. Įvykis tiriamas.


Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 

 
Reklaminis skydelis