Mes turime 403 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5104
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21305
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97335
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pašaminiškiai giedojo himną

2016 m. liepos 13 d., trečiadienis, Nr.50 (1583)

Šiemet Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“ lietuviai Lietuvoje ir visuose pasaulio kampeliuose giedojo jau septintą kartą. Ši tradicija yra unikalus reiškinys, pabrėžiantis lietuvių tautos išskirtinumą pasaulyje ir įrodantis mūsų vieningumą.

Prasidėjo viskas 2009 m., kai Lietuvos buriuotojai „Tūkstantmečio odisėjos“ metu jachta apiplaukė pasaulį, aplankė įvairiuose jo kampeliuose gyvenančius lietuvius ir Lietuvos vardo tūkstantmečio proga pakvietė viso pasaulio lietuvių bendruomenes kartu giedoti himną.

Per tą laiką ši tradicija sustiprėjo ir kasmet sujungia vis daugiau ir daugiau žmonių. Kasmet šią tradiciją puoselėja ir Pašaminės kaimo gyventojai, dažniausiai „Tautiškos giesmės“ giedoti susirenkantys prie kaimo kryžiaus, arba prie kaimo klubo. Kadangi šiemet liepos 6-osiospavakarės dangus vis prakiurdavo, pašaminiškiai, pakviesti vedėjos Dalės Basiūnienės sugužėjo į klubą. Šiemet ji su kaimo vaikais visai vasarai turi numačiusi daug užimtumo veiklų. Jų rezultatais susirinkusieji akivaizdžiai ir įsitikino – kiekvienam atėjusiam į atlapą buvo įsegta originali odinė trispalvė Lietuvos vėliavos spalvų segė, kurias vaikai kartu su D.Basiūniene ir pagamino užsiėmimų metu. Daugybė šių ir kitų darbelių eksponuojama čia pat klube veikiančiose parodose.

Prieš 21 valandą, kol gyvų balsų grandinė giedanti Lietuvos himną apjuos visą pasaulį, ir mažieji renginio dalyviai, ir suaugusieji (Marytė Kulevičienė, Vanda Bendorienė, Anastazija Čerkauskienė ir kiti) skaitė eiles apie Lietuvą, trispalvę, gimtinės grožį ir meilę jai.

21 valandą pašaminiškiai draugiškai sugiedoję „Tautišką giesmę“ dar neskubėjo į namus, dainavo lietuviškas dainas, akordeonu pritariant Broniui Gumbriui, skaitė eiles, vaišinosi arbata ir skanavo Dalės iškeptą pyragą.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis