Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5185
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15372
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91402
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skambiu akordu baigėsi „Vosilkelės“ turiningi mokslo metai

2016 m. liepos 9 d., šeštadienis, Nr.49 (1582)

Adutiškio pagrindinės mokyklos folkloro ansamblis „Vosilkelė“ skaičiuoja savo veiklos penktuosius metus. Ansamblyje šoka, dainuoja, ratelius ratuoja 26 dalyviai, tame tarpe 9 Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Adutiškio vidurinio ugdymo skyriaus mokiniai.

Praėję mokslo metai pasižymėjo renginių gausa. Kartu su nepailstančiais Lazdinių-Adutiškio folkloro ansambliečiais dalyvavome Lietuvos partizanų pagerbime Cirkliškio memoriale, organizavome Antanų girios partizanų, žuvusių prieš 70 metų, pagerbimą. „Vosilkelės“ jaunimėlis šoko Respublikiniame rudens kermošiuje „Derlius 2015“. Rudens kermošiuje Švenčionyse, dalyvavo projektuose Adutiškyje „Cūta rūta“ ir „Kad mūsų draugystei nieko netrūktų“, Adutiškio pagrindinėje mokykloje surengė Adventinę popietę, įsimintiną Lietuvos valstybės atkūrimo dienos šventę ir t.t.

Paskutiniai mokslo metų „Vosilkelės“ pasirodymai buvo išties nepakartojami. Etnomuzikologės prof. habil. dr. Daivos Vyčinienės pakviesti dalyvavome XLIV tarptautiniame festivalyje „Skamba skamba kankliai“. Gegužės 27 d. šiltas ir ramus vakaras į Bernardinų sodą atviliojo gausybę vilniečių, o 20 val. visose sodo kertėse, suskambo 27 folkloro ansamblių sutartinės. „Vosilkelė“ pasirodė kartu su VDU studentų folkloro ansambliu „Linago“. Šalia „Linago“ sutartinių, skudučių, ragų puikiai tiko Lazdinių kaimo sutartinės – poruginės. 21 val. skubėjome į Nacionalinio muziejaus kiemą į sutartinių vakarą „Rimo rimo tūto“. Įsivaizduokite – aukšti uždaro kiemo mūrai, dar aukščiau gražuolė Gedimino pilis, tolėliau žalumoje boluojantys Trys kryžiai ir 27 folkloro ansamblių sutarimas. Didžiuliu ratu sustoję vienas po kito visi ansambliai atliko po dvi sutartines, o 23 val. gražiu sutarimu nuskambėjo paskutinės, antrosios festivalio „Skamba skamba kankliai“ dienos, akordas.

Birželio 4 d. „Vosilkelė“ dalyvavo Ignalinoje sutartinių festivalyje „Sutarjėla“. Tarp 30 įvairių programų gražiai derėjo ir jungtinė Lazdinių-Adutiškio ir „Vosilkelės“ folkloro ansamblių „Parugių programa“. Kopimas į Ladakalnį, savo sutartinių pristatymas, bendras ratas ir giedojimas visu pulku saulei leidžiantis – tai įspūdžiai visam gyvenimui! Ačiū ignaliniečiams!

O tarp šių pasirodymų birželio 3 d. dar buvo Stajėtiškio bendruomenės projektas „Dešimta pėdnyčia po Velykų“. Su Lazdinių-Adutiškio folkloro ansambliu aukojome aukas, giedojome, meldėmės ir dainavome patriotines bei karo dainas ant Stajėtiškio piliakalnio, o po to „Vosilkelė“ parodė savo naująją programą „Gegužinė ant Stajetiškio tilto“.

Ačiū visiems, kurie buvo su mumis!

O folkloro ansambliečiams, linkiu linksmos ir prasmingos vasaros!

Aldona BUROKAITĖ

 
Reklaminis skydelis