Mes turime 311 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:649
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16850
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92880
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Norintiems įsivesti elektrą ir dujas nebereikia gaišti laiko rūpinantis turto nuosavybės pažyma

2016 m. liepos 9 d., šeštadienis, Nr.49 (1582)

Nuo šiol norintiems įsivesti elektrą ir dujas – dar mažiau rūpesčių. Teikiant prašymą prisijungti prie skirstomųjų elektros ir dujų tinklų, būsimiems bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) klientams,  nebereikia pristatyti Registrų centro pažymos apie asmeniui priklausantį turtą. Tuo rūpinasi ESO darbuotojai.

Supaprastinta tvarka užtikrina tikslesnę ESO dokumentų patikrą, mat iš Registrų centro bus gaunama tik aktuali ir galutinė informacija. Nauja tvarka taikoma atvykus į klientų aptarnavimo centrą „Gilė“, taip pat teikiant paraiškas savitarnos svetainėje www.manogile.lt.

„Siekiame sumažinti klientui tenkančią administracinę naštą ir kuo daugiau veiksmų atlikti už jį. Naujoji tvarka nepanaikina būtinybes įsitikinti, kad paraišką pateikęs asmuo iš tiesų yra žemės sklypo ar pastato, į kurį įvedama elektra ar dujos, savininkas. Tiesiog anksčiau Registrų centro pažyma turėdavo pasirūpinti pats klientas, o dabar šį darbą už klientą atliks mūsų specialistai“, – sakė ESO Paslaugų tarnybos vadovė Dalia Andrulionienė.

Greitesnis ir paprastesnis prijungimas prie elektros ir dujų tinklų – vienas strateginių bendrovės tikslų. Neseniai buvo pakeista elektros įrenginių prijungimo prie elektros tinklų tvarka, kuri ESO klientams elektros įvedimo trukmę sumažino vidutiniškai dešimčia dienų. Šiuo metu privatus klientas prie skirstomųjų tinklų prijungiamas vidutiniškai per 48 dienas, kai prijungimo projektas nereikalingas – vidutiniškai per 11 dienų.

Birželio mėnesį keitėsi ir elektros įvedimo bei galios didinimo įkainiai. Galios didinimas ESO klientams atpigo beveik penktadaliu (19 proc.). Elektros įvedimo įkainis sumažėjo klientams, planuojantiems verslo plėtrą ar būsto statybas atokesnėse vietovėse, kai atstumas iki elektros tinklų taškų yra didesnis.

2015 metais prie ESO elektros skirstymo tinklo prisijungė daugiau nei 25 tūkst. naujų vartotojų, prie dujų skirstymo tinklo – beveik 4,1 tūkst. naujų vartotojų.

ESO inf.

 
Reklaminis skydelis