Mes turime 505 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2840
mod_vvisit_counterŠią savaitę:9250
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90999
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Prasideda Švenčionių g. Švenčionėlių mieste remontas

2016 m. liepos 2 d., šeštadienis, Nr.48 (1581)

Švenčionėlių m. liepos-rugpjūčio mėn. vyks Švenčionių gatvės remonto darbai. Bus įrengti vandentiekio ir nuotekų tinklai, apšvietimas, pakeista šaligatvių ir važiuojamosios dalies danga.

Vandentiekio ir nuotekų tinklų tiesimo darbus vykdys UAB „Nimetus“. Birželio 16 d. administracijos direktorius Andrius Šarėjus su UAB „Nimetus“ direktore Gintare Skamarakaite pasirašė rangos darbų sutartį. Darbų vertė – 134 503 Eur.

UAB „Nimetus“ su Švenčionių rajono savivaldybe turi karčios patirties ir ne itin gerus prisiminimus. Kas padėjo užglaistyti senus nesklandumus tarp šios įmonės ir savivaldybės, kaip sakoma, istorija nutyli. O konfliktas buvo kilęs tada, kai 2015 metų rudenį, UAB „Nimetus“ baigus daugiabučio Žemutinė g. 35 Švenčionėliuose renovaciją, statybininkai išgirdo, kad pinigų nėra. Su daugiabučio administratoriumi „Švenčionių švara“ nepavyko surasti kalbos. Naujos valdžios išdarkyta ir be vadovo likusi įmonė buvo nepajėgi vykdyti funkcijų. Tuo metu laikraštis rašė, kad įmonės atstovai skundėsi už darbą negalėję išreikalauti nė cento. Kaip sakė statybininkų teisininkas, 278 143 Eur skola įmonei buvo labai reikšminga suma. Kaip tuo metu teigė nukentėję statybininkai, savivaldybė į statybininkų prašymus atsiskaityti nereagavo, tad teko kreiptis į įvairias aukštesnes instancijas: Būsto energijos taupymo agentūrą, Šiaulių banką, Aplinkos ministeriją ir kt.

Tada įmonės interesams atstovavęs teisininkas su nuostaba sakė, kad Švenčionių rajone susidūrė su šalyje precedento neturinčiu atveju, kai už renovuotą namą statybininkams rajono valdžia neturi kuo sumokėti.

Ar gi nekeista, kai po tokios istorijos ta pati firma vėl ryžtasi imtis darbų? Tarsi antrąkart liptų ant to paties grėblio. Ir kas galėtų paneigti, kad vietinė valdžia nebando kažkokiu būdu kompensuoti praeityje sukeltų nepatogumų? Niekas nesako, kad galimai čia Masiulio Kurlianskio scenarijus, bet ir laiduoti kažin ar kas imtųsi... Skandalas sudavė didelį smūgį visų liberalų reputacijai...

Bet gyventojams ne tai svarbiausia. Nors ir gerokai užvilkintas gatvės remontas prasideda. Visiems žinotina, kad vykstant darbams eismas šia gatve bus ribojamas, o Švenčionių gatvės gyventojams, norintiems prisijungti prie vandentiekio ir nuotekų tinklų, teks ir pinigines pakrapštyti, ir sparčiai suktis. Vandentiekio ir nuotekų tinklai suprojektuoti ir bus tiesiami tik iki namų valdos sklypų ribų. Gyventojai, norintys prisijungti prie naujai nutiestų tinklų, privalo gauti prisijungimo sąlygas (kreiptis į UAB „Vilniaus vandenys“ Vandentiekio tinklų skyrių (Vidžių g. 7, Švenčionių m., tel.6 64 21, turėti pastatų ir namų valdos nuosavybę patvirtinančius dokumentus) ir paruošti inžinerinių tinklų įvadų projektus. Tik po to pagal projektą atlikti darbus, paruošti nutiestų tinklų išpildomas nuotraukas, sudaryti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sutartį su UAB „Vilniaus vandenys“.

Reikia labai skubėti, nes po remonto jokių žemės kasimo darbų gatvėje ir gatvės apsaugos zonoje nebus leidžiama vykdyti 5 metus.

Visais klausimais gali patarti Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus specialistai (tel. (+370) 612 10385).

Irena PAULIUKEVIČIENĖ