Mes turime 410 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4003
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20204
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96234
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šie metai Pabradės meno mokyklai buvo sėkmingi

2016 m. birželio 15 d., trečiadienis, Nr.44 (1577)

Prasidėjo vasara ir mokinių atostogos. Šie mokslo metai Pabradės meno mokyklos mokiniams buvo labai sėkmingi. 20 mokinių tapo tarptautinių, respublikinių konkursų bei festivalių laureatais ir diplomantais. Gražiausiu pavasario akordu tapo baigiamasis mokyklos renginys – laureatų ir diplomantų koncertas. Vaikai profesionaliai ir muzikaliai atliko kūrinius, drąsiai ir laisvai jautėsi scenoje.

Koncerte dalyvavo jaunučių choras (būsimosios Lietuvos moksleivių dainų šventės dalyvis); respublikinio meno ir muzikos mokyklų instrumentinės muzikos konkurso – festivalio „Žiemos pasaka 2016“ diplomantai Ričardas Lukjanovas ir Milda Volskaitė; tarptautinio jaunųjų atlikėjų konkurso „Mažieji talentai 2016“ diplomantė Emilija Šalkauskaitė ir laureatė Kamilė Varnaitė; I Lietuvos Nacionalinio akordeonistų konkurso - 1 vieta, I Respublikinio profesinės linkmės muzikinio ugdymo modulio jaunųjų atlikėjų ir kamerinių ansamblių konkurso - 3 vieta laureatai – kamerinis ansamblis Diana Jakovlevaitė ir Daniel Verikas; Tarptautinio akordeonistų konkurso „Naujene 2016“ Latvijoje - 2 vietos nugalėtojas Daniel Verikas; Tarptautinio jaunųjų pianistų fortepijoninės muzikos konkurso, skirto L. Povilaičiui atminti diplomantė Gabrielė Volskaitė; XXIII St. Moniuškos gabių ir talentingų vaikų festivalio laureatės Leonora Mažuto, Milena Mažuto, Ana Butovič ir Irena Butovič; III respublikinio styginių instrumentų jaunųjų atlikėjų konkurso – festivalio  ,,stygų šėlsmas” laureatai Kamilė Varnaitė, smuikininkių trio: Emilė Brazytė, Deivilė Šestakovskytė ir Kotryna Verikaitė, smuikininkių ansamblis; XVI respublikinio fortepijoninių ansamblių konkurso „Skambinu su draugu“ diplomantės Milda Volskaitė ir Ieva Savickaitė; XXIV J. Pakalnio respublikinio jaunųjų atlikėjų pučiamaisiais ir mušamaisiais muzikos instrumentais konkurso 3 vietos laureatas Justinas Pravluckis; XVI Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionato (1 vieta) fanfarinio orkestro atstovės Viktorija Stepanova, Danielė Poberijytė. Koncertą labai skambiai užbaigė liaudiška kapela.

O kiek per metus dar buvo rajoninių ir mokyklinių festivalių ir koncertų... Baigiamojo koncerto pabaigoje įteiktos padėkos už aktyvią koncertinę veiklą, mokyklos vardo garsinimą ir laimėjimus tarptautiniuose, respublikiniuose konkursuose bei festivaliuose.

Jau tapo tradicija, kad vykstančių koncertų ir festivalių metu sceną puošia dailės skyriaus mokinių darbai. Šį kartą ryškus ir spalvingas koncerto akcentas - Julitos Vainickaitės ir Agatos Orlovskajos darbai. Už mokyklos vardo garsinimą ir aukštus pasiekimus tarptautiniuose bei respublikonuose konkursuose padėkos įteiktos dailės skyriaus mokiniams: Iljai Jakovlevui, Julitai Vainickaitėj, Erikai Beperšč, Valerijai Babickajai, Erikui Bacevičiui.

Nuoširdžiai dėkoju Tėvams už rūpestingumą, bendravimą ir supratingumą. Šeima turi didžiausią ir svarbiausią įtaką vaiko ugdyme. Todėl tik kartu bendradarbiaudami mokytojai ir tėvai gali padėti vaikui realizuoti save ir kartu džiaugtis jų pasiekimais.

Šventė pavyko dėka „susigrojusios“ mokytojų komandos: M.Matiušonok, S.Turica, M.Beperšč, ir I.Avreicevič. Išsiskirstėme galvodami apie tai, kokia mums visiems svarbi muzika ir reikšmingas menas...

Marija BEPERŠČ

 
Reklaminis skydelis