Mes turime 378 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1980
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18181
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94211
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

VAATC grasina teismu. Liko 2 dienos

2016 m. gegužės 28 d., šeštadienis, Nr.39 (1572)

Mįslė: kur dingsta vietinės rinkliavos pinigai?

Vietinės rinkliavos mokesčio už atliekų tvarkymą surenkamas didelis perteklius. Keista, kad konkretūs skaičiai mero ir administracijos direktoriaus ataskaitose nesutampa. Meras teigia, kad rinkliavos mokesčio viršplaninės lėšos 2015 m. sudarė 250 000 eurų, administracijos direktorius – 501 964 eurus. Apie dviejų vadovų matematikos žinias spręskite patys, nes šįkart svarbiausia, kad lėšų iš gyventojų surenkama kur kas daugiau, negu reikia atsiskaityti su atliekų tvarkytojais UAB „Švenčionių švara“ ir Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centru (VAATC). Esant tokiems rezultatams, visiškai nesuprantamas rajono valdžios nenoras mažinti mokesčius gyventojams, bet šįkart ir ne apie tai. Jeigu gyventojai tyli, tai gal jie ir nori mokėti daugiau?

Esant lėšų pertekliui, susidarė absoliučiai absurdiška situacija, kai dėl skolų VAATC jau antrą kartą šiais metais grasina savivaldybės valdomai įmonei, kad skolą išieškos priverstiniu būdu. Todėl protu nesuvokiama, kur dingo gyventojų sumokėti į savivaldybės sąskaitą šimtai tūkstančių, jeigu savivaldybės valdoma įmonė UAB „Švenčionių švara“ nuo naujos valdžios atėjimo 2015 m. nė karto nesumokėjo už paslaugas Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centrui, į kurį vežamos atliekos. Dėl susidariusios 61 655 eurų skolos atliekų tvarkymo centro direktorius Tomas Vaitkevičius šių metų sausio mėnesį įspėjo „Švenčionių švarą“ ir rajono savivaldybę, kad atsiskaitytų už paslaugas, priešingu atveju bendrovė turi teisę atsisakyti priimti atvežtas atliekas.

VAATC direktorius pasiūlė išdėlioti skolos grąžinimą dalimis pagal grafiką, bet jo būtina laikytis. Manot, tai padėjo? Anaiptol. Grafiką sudarė, bet jo nevykdė. Kovo mėnesį sumokėjo 6 166,51 Eur ir viskas. Akivaizdu, kad tokiais veiksmais valdžia toliau veda savivaldybei priklausančią įmonę prie bankroto.

Skola dar išaugo ir gegužės 12 d. jau sudarė 81 961 Eur.

Gegužės viduryje VAATC direktorius buvo priverstas vėl baksnoti skolininkų valdžią. Oficialiame rašte dėl skolos grąžinimo reikalaujama, kad UAB „Švenčionių švara“ iki 2016 m. gegužės 31 d. atliekų tvarkymo centrui sumokėtų visą skolą. Negrąžinus visos skolos, bendrovė imsis veiksmų dėl negrąžintos skolos išieškojimo priverstine tvarka.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis