Mes turime 385 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3095
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19296
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95326
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių parapijoje – dviguba šventė

2016 m. gegužės 25 d., trečiadienis, Nr.38 (1571)

Pavasario pabaiga Švenčionėlių šv. Edvardo parapijoje buvo pažymėta dviem pavasariškom vaikystės ir paauglystės šventėmis. Gegužės 14 d. 38 vaikai Priėmė Pirmąją Komuniją arba gavo Švenčiausiąjį Sakramentą, o gegužės 22 d. apie 100 vaikų vyskupas Arūnas Poniškaitis suteikė Sutvirtinimo Sakramentą. Štai tokia būtų trumpa įžanga, o dabar apie viską iš eilės.

 

Pirmos Komunijos šventė

Pirmos Komunijos šventė – tai šventė ne tik vaikams, žengiantiems į tikėjimo Dievu pasaulį, bet šventė ir jų tėvams, artimiesiems bei visai parapijai. Nes tik naujų tikinčiųjų įsiliejimas leidžia parapijoms sėkmingai gyvuoti, nes be tikinčiųjų bažnyčia, kad ir kokia ištaiginga ir graži bebūtų, yra tik pastatas, o tikinčiųjų visuma ir sudaro tikrąją bažnyčią.

Pirmos Komunijos šventė – tai ilgo ir kruopštaus pasiruošimo rezultatų vainikavimas. Nuo mokslo metų pradžios katechetės Giedra Umbražiūnienė ir Birutė Stulgaitytė ruošė vaikus Pirmajai Komunijai. Žingsnis po žingsnio buvo gilinamasi į tikėjimo tiesas, o gegužės 14 d. 38 vaikai iš Švenčionėlių šv. Edvardo parapijos klebono Raimundo Macidulsko rankų gavo Švenčiausiąjį Sakramentą – Pirmąją Komuniją.

Ši graži pačiu gražiausiu sodų žydėjimo metu įvykusi Pirmosios Komunijos šventė išliks vaikų atmintyje visam gyvenimui. Juk retas iš mūsų atsimena savo krikštą, kai gavome pirmąjį – Krikšto – Sakramentą, o štai trečiąjį – Švenčiausiąjį sakramentą – atsimename visi jį gavusieji.

 

Sutvirtinimo Sakramentą priėmė apie 100 tikinčiųjų

Jei pirmos Komunijos priėmimo šventė – daugiausia vaikų šventė, tai Sutvirtinimo Sakramento šventė jau pretenduoja į jaunimui skirtą šventę.

Gegužės 22 d. prieš 12 valandą prie Švenčionėlių bažnyčios būriavosi tikintieji, laukiantys atvykstančio vyskupo Arūno Poniškaičio. Vyskupą pasitiko ne tik Švenčionėlių šv. Edvardo parapijos klebonas Raimundas Macidulskas, bet ir Sutvirtinimo Sakramentą pasiruošusių priimti vardu kalbėję ir gėlių puokštę įteikę Karina Pokaliuk ir Lukas Kuleš. Šv. Mišias kartu su vyskupu Arūnu Poniškaičiu aukojo Švenčionių dekanas Medardas Čeponis, Švenčionėlių parapijos klebonas Raimundas Macidulskas ir į savo buvusią bažnyčią atvykęs kunigas Dovydas Grigaliūnas.

Sakydamas pamokslą, vyskupas Arūnas Poniškaitis kalbėjo: „Ruošdamiesi priimti Sutvirtinimo Sakramentą turime suprasti, kad šią dovaną priimame ne aklai, kad protu pažindami mus supantį pasaulį svarbu pažinti savąjį tikėjimą, svarbu pažinti tikėjimą, kuris yra santykis su Dievu. Bet tikėjimas neturi būti visiškai aklas, jis turi vystytis. Svarbu tikėjimą pažinti, kad galėtume juo gyventi. Mums svarbu pažinti tai, kuo tikime, ir visada atsiminti, kad Dievas yra daugiau nei mes galime suprasti ir pažinti. Dievą pažinti reikia mylinčios ir drąsios širdies.“

Po pamokslo vyskupas, lydimas dalyvavusių kunigų, suteikė Sutvirtinimo Sakramentą apie 100 tikinčiųjų. Pasibaigus šv. Mišioms, vyskupui Arūnui Poniškaičiui už apsilankymą parapijoje ir Sutvirtinimo Sakramento suteikimą dėkojo jaunimas ir tėvai. Po to vyskupas kurį laiką šventoriuje bendravo su tikinčiaisiais, atsakinėjo į jų klausimus.

Vyskupas Arūnas Poniškaitis aplankė ir netoliese įsikūrusį vaikų dienos centrą „Šypsenėlė“, išklausė vadovės Nijolės Nedelkienės pasakojimą apie dienos centro veiklą. Užsuko vyskupas ir į parapijos namus, domėjosi čia vykstančia veikla.

Štai toks pasakojimas apie dvi gražias ir prasmingas šventes, kurios baigiantis pavasariui buvo Švenčionėlių šv. Edvardo parapijoje.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis