Mes turime 396 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4239
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29369
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76695
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Dienos centre gausybė veiklos tiek pabradiškiams, tiek prieglobsčio prašytojams

2016 m. gegužės 21 d. šeštadienis, Nr.37 (1570)

Pabradėje kasdien duris atveria Vilniaus arkivyskupijos Caritui priklausantis dienos centras „Kultūrų įkalnė“, įsikūręs prie Pabradės Švč. Mergelės Marijos Šeimos Karalienės parapijos.  Jame susitinka prieglobsčio prašytojai, gyvenantys Pabradės Užsieniečių registracijos centre ir Pabradės bendruomenės vaikai.

Dienos centre sudaroma erdvė kompiuterių pagalba susisiekti su artimaisiais, likusiais įvairiuose pasaulio kraštuose,  pasinaudoti bibliotekos knygomis, pažiūrėti filmą, pažaisti, pabendrauti. Kartu organizuojame įvairius šventinius bei informacinius renginius. Turbūt svarbiausias žodis, apibūdinantis dienos centro veiklą, – susitikimas. Apie tai jums kalba patys dienos centro lankytojai.

Prieglobsčio prašytojui Vitalijui patinka ateiti į dienos centrą, bendrauti su įvairiais žmonėmis, leisti laiką žaidžiant su kitais dienos centro lankytojais, dalyvaujant renginiuose, padedant įgyvendinti dienos centro veiklas. Taip pat patinka, kad dienos centro darbuotojai nuoširdūs, užjaučiantys ir stengiasi padėti sunkiose situacijose. Be centro pagalbos mums būtų sunkiau gyventi, kadangi centras padeda tiek materialiai, tiek morališkai, – sako Vitalijus.

Vilniaus universiteto praktikantas Vilmantas džiaugiasi draugišku, visada padedančiu dienos centro darbuotojų kolektyvu. „Praktiką čia atlieku jau tris mėnesius. Man patinka prisidėti prie dienos centro veiklos organizuojant renginius, ruošti  informacines prezentacijas ir pažintinius užsiėmimus prieglobsčio prašytojams ir Pabradės vaikams.“

„Man patinka, kad čia visi draugiški, susiradau daug draugų, čia geri darbuotojai, daug kuo galima užsiiminėti. Čia niekas ant manęs nepyksta, čia galima daryti namų darbus, galima piešti, spalvinti, taip pat užsiimti dainavimu. Su darbuotojais galima pažaisti stalo žaidimus, galima kreiptis pagalbos. Taip pat čia ateina daug užsieniečių, su kuriais bendraujant galima lavinti anglų kalbą“, – sako aktyviausios dienos centro lankytojos iš Pabradės moksleivės Vanesa ir Jevgenija.

Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokinys Aleksandras mėgsta dienos centre būti su draugais, bendrauti su centro lankytojais, atvažiavusiais iš kitų šalių, žaisti kompiuteriu, gauti pagalbą maisto produktais, žaisti futbolą, važiuoti į ekskursijas.

Dienos centre žmonės turi galimybę gerai praleisti laiką, pabendrauti su Pabradėje gyvenančiais žmonėmis, mokytis lietuvių kalbos, susipažinti su Lietuvos kultūra, tradicijomis, mokytis muzikos, dalyvauti organizuojamuose kultūriniuose renginiuose. Centro lankytojams teikiama pagalba maisto produktais, centro savanoriai gali dalyvauti Maisto banko ir Carito organizuojamoje žvakelių akcijoje „Gerumas mus vienija“.