Mes turime 248 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:682
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19226
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66552
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šeimų šventės - šiltos akimirkos drauge

2016 m. gegužės 18 d. trečiadienis, Nr.36 (1569)

Gegužę, gražiausią mėnesį, kai viskas žydi, švenčiame ir gražiausias šventes – Motinos dieną, Šeimos šventę, o gegužės-birželio sandūroje – Tėvo dieną ir Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Motina, Tėvas ir vaikai – šeima – visuomenės pamatas. Ant stiprių šeimų laikosi stipri valstybė. Šeimą reikėtų ne tik gerbti, o garbinti, nes ji – žmonijos tesėja. Ji augina mūsų ateitį – vaikus. Būtent į juos sudedame ne tik savo ,bet ir visuomenės didžiausias viltis, lūkesčius. Būtent jie, vaikai, yra didžiausi šeimos sergėtojai, nes jiems šeima - lyg tvirtovė, kurioje ramu ir saugu. Jiems šeima reikalinga kaip oras ir vanduo. Apie tai byloja ir vaikų piešiniai – jie daugiausia piešia šeimą.

Šalyje jau įsitvirtino tradicija švęsti ne tik Motinos ir Tėvo dieną, kurias daugelis švenčia siaurame šeimos rate, bet ir Šeimos šventę. Pastaroji daugiau visuomeninė , bendruomeninė. Ypač šiltai ji švenčiama vaikų kolektyvuose, tą dieną pasikviečiant ir šeimos narius.

Vaikus auginančios mamytės linkę vienytis, bendrauti. Taikyla iš noro kurti šeimos kultūrą, kurti visuomenę, kurioje šeimos jaučiasi svarbios. Švenčionių miesto kultūros centre sekmadienį taip pat vyko Šeimų šventė. Tai – pagarbos šeimoms parodymas ir padrąsinimas aktyviau reikštis bendruomenių veikloje, taip pat ir jungtis prie neseniai įkurto veiklių mamyčių klubo.

Šeimų šventę dėl lietaus teko apriboti tik kultūros centru. Gaila, kad parke šįkart neįvyko didysis milžiniškų burbulų pūtimas, kurio taip laukė vaikai, bet jaukiame ir šviesiame kultūros centre šeimos su vaikučiais jautėsi puikiai. Vyko mamyčių turgelis, čiulptukų atidavimo akcija, tiesa, ne visi mažyliai buvo tvirtai apsisprendę, tad teko ir grąžinti… iki kitos akcijos. „Čiulptukų akcijos“ rengėjus „suneramino“ ir kai kas netikėto – kai kurie dalyviai, kurių mažiausiam – vos keturi mėnesiai, čiulptukų apskritai nepripažįsta, tad „akcijai“ ateityje iškyla pavojus – nebus ką rinkti...

Šeimos visos drauge žiūrėjo nuotaikingą vaikų koncertą, kuriame dalyvavo „Aukštaituko“ šokėjai, vaikų ansamblis ir pramoginių šokių atlikėjai „Domino“. Pastarųjų vadovė Daiva Gerojimaitė kaip tik tuo laiku su grupe savo mokinių buvo išvykusi į konkursą, bet koncerte dalyvavę šokėjai vieni nepasimetė - puikiai tvarkėsi savarankiškai ir puikiai šoko.

Gražiausios šventės, kai šoka ir dainuoja mūsų vaikai.

***

Puoselėdami gražią tradiciją, praėjusią savaitę Šeimos šventę surengė Švenčionėlių vaikų lopšelis-darželis „Vyturėlis“. Tai – viena gražiausių dienų darželyje. Visas kolektyvas labai stengėsi, kad visiems būtų linksma ir įdomu. Vaikai labai daug repetavo, jaudinosi. Ir štai atėjo šventės diena. Po vaikų pietų miegelio į darželį rinkosi mamos arba tėčiai, ne po vieną, kaip įprasta, o daugiausia abu. Kol vaikai ir tėvai dėliojo prie darželio iš gėlių užrašą „šeima“, aikštelėje mažųjų artistų laukė jų svečiai – močiutės, seneliai, broliukai ir sesutės. Saulėtą dieną didelis ir įvairus auklėtojų ir vaikučių koncertas suteikė visiems daug džiaugsmo. Paskutinio – bendro vaikučių ir svečių - šokio melodiją vaikai dar vis dainavo ir grįžę namo.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ