Mes turime 326 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1597
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11784
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87814
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Respublikinis piešinių konkursas „Aš – gamtos draugas“

2016 m. gegužės 18 d. trečiadienis, Nr.36 (1569)

Pasaulis pilnas spalvų, kvapų, garsų. Vaikas, susidurdamas su gamta, panūsta kuo daugiau sužinoti. Jis iš prigimties yra tyrinėtojas, aktyviai ieškantis informacijos apie jį supančią aplinką. Natūralus vaiko smalsumas skatina tobulėti. Norint suprasti aplinkinį pasaulį, reikia save suvokti gamtos dalimi ir išmokti tausoti visą, kas sukurta gamtos. Tuo tikslu Švenčionių pradinėje mokykloje šių mokslo metų balandžio-gegužės mėn. buvo organizuotas respublikinis piešinių ir plakatų konkursas „Aš – gamtos draugas“. Labai džiaugiamės, kad mūsų sumanymą palaikė ir rėmėjais tapo VĮ Švenčionėlių miškų urėdija. Gavome apie 70 darbų iš įvairių Lietuvos mokyklų. Juos vertino komisija, kurioje dalyvavo ir atstovai iš Švenčionėlių miškų urėdijos – Linas Novikas ir Ona Gylienė. Komisijos nariams teko nelengva užduotis – išrinkti originaliausius, konkurso tikslus ir temą atitinkančius piešinius.

Sveikiname konkurso laimėtojus:

1. Urtę Miliauskaitę - 1 klasė, Kauno r. Raudondvario A. ir A. Kriauzų mokykla-darželis. Mokytoja I. Poškienė.

2. Kajų Dobrovą - 3 klasė, Kauno mokykla- darželis „Šviesa“. Mokytojas M. Pridotkas.

3. Ugnę Vaičiulytę - 3 klasė, Vilniaus „Pelėdos“ pradinė mokykla. Mokytoja R. Barkauskienė.

4. Dianą Rekutę ir Aleksandrą Rekų - 3 klasė, Kauno M. Valančiaus mokykla-darželis. Mokytoja R. Simonavičienė.

5. Deimantę Kiseliovaitę - 4 klasė, Vilniaus Balsių progimnazija. Mokytoja S. Kazakevičienė.

6. Vėją Fedaravičę - 1 klasė, Kauno „Varpelio“ pradinė mokykla. Mokytoja A. Daujotienė.

7. Lukreciją Bendoraitytę - 1 klasė, Kauno „Šilo“ pradinė mokykla. Mokytoja R. Mikalauskienė.

8. Samantą Rimkevičiūtę - 3 klasė, Viečiūnų pagrindinė mokykla. Mokytoja A. Žuromskienė.

9. Zarasų Santarvės pradinės mokyklos 1d ir 1c klasių mokinius (bendras darbas). Mokytojos S. Paradnikienė, L. Lumbienė.

Mūsų mokyklos mokiniai taip pat balsavo už jiems patinkančius piešinius. Jų simpatijas pelnė Emos Matiliauskaitės, Eglės Lukšonytės, Renatos Sliesoraitytės ir Aušrinės Labogaitės darbai. Nuoširdžiai dėkojame mokiniams ir mokytojams už originalius ir įdomius darbus ir dalyvavimą mūsų organizuotame konkurse, o Švenčionėlių miškų urėdijai už spalvingas padėkas ir atminimo dovanėles laimėtojams. Šiuo metu darbai puošia mokyklos koridorius, o gegužės pabaigoje bus eksponuojami Švenčionėlių miškų urėdijoje.

Pasistenkime vaiką išmokyti mylėti gamtą, įžvelgti įdomių dalykų ten, kur kitas žmogus iki pat gyvenimo pabaigos nepastebi. Pasistenkime, kad vaikas kiekvieną dieną atskleistų naujovių, kad kiekvienas jo žingsnis į stebuklingą gamtos pasaulį turtintų širdį.

Edita NOVIKIENĖ

Danguolė SADAUNYKIENĖ

 
Reklaminis skydelis