Mes turime 292 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2212
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12399
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88429
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Norite gauti nemokamą medicininę pagalbą užsienyje – įsigykite Europos sveikatos draudimo kortelę

2016 m. gegužės 14 d. šeštadienis, Nr.35 (1568)

Šių metų Europos dienos šventėje Vilniaus teritorinė ligonių kasa (Vilniaus TLK) organizavo dviejų dienų akciją „Būk saugus ir sveikas Europoje“ – vilniečiams ir miesto svečiams teikė informaciją apie apdraustųjų teises į sveikatos priežiūros paslaugas keliaujant po Europos Sąjungos šalis.

Vilniaus TLK atstovai dvi dienas bendravo su praeiviais, besibūriuojančiais prie informacinio stendo, aiškino apie Europos sveikatos draudimo kortelės teikiamas garantijas, ragino pasirūpinti savo ir savo artimųjų saugumu ruošiantis į kelionę po Europą.

Vilniaus centre šurmuliavusios šventės lankytojai teiravosi ne tik apie kortelės naudą, bet kur ir kaip ją įsigyti, ką daryti, kai baigiasi jos galiojimas, kuo ji skiriasi nuo kelionės draudimo. Neturintieji kortelės, bet norintys ją įsigyti, buvo kviečiami iškart tai padaryti šalia esančioje Vilniaus teritorinėje ligonių kasoje.

Vilniaus TLK primena, kad Europos sveikatos draudimo kortelė yra dokumentas, patvirtinantis apdraustojo teisę gauti Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis apmokamas būtinosios medicinos pagalbos paslaugas laikinai būnant Europos Sąjungos šalyse. Europos Sąjungos šalies apdraustasis asmuo turi teisę pasinaudoti mediciniškai būtinomis, valstybės finansuojamomis sveikatos priežiūros paslaugomis, kai laikinai vieši bet kurioje iš 28 Europos Sąjungos valstybių, taip pat Islandijoje, Lichtenšteine, Norvegijoje ir Šveicarijoje. Europos sveikatos draudimo kortelė yra išduodama nemokamai. Vien praėjusiais metais Vilniaus TLK išdavė daugiau nei 66 tūkst. kortelių.

Vilniaus TLK inf.

 
Reklaminis skydelis