Mes turime 217 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1181
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15180
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62506
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Dalį Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos teikiamų paslaugų galima gauti net neišėjus iš namų

2016 m. gegužės 14 d. šeštadienis, Nr.35 (1568)

Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybai (NDNT) svarbu, kad jos klientai paslaugas gautų kuo greičiau  ir patogiau, kai kurias – net neišėję iš namų.

 „Gerai, kad sūnus užregistravo iš anksto internetu. Su savo skaudama nugara tikrai negalėčiau ilgiau laukti eilėje. Dabar kaip kokia ponia – be eilės“, – sako Vilniaus dokumentų registravimo skyriuje pakalbinta ponia Irena. Eilėje laukęs ir pokalbį nugirdęs p. Antanas, atvykęs iš Ukmergės rajono, pykteli ant savo nepatiklumo naujovėmis ir sako: „Atvažiavau anksti, galvojau tuoj apsisuksiu, žmonių dar nebus. Kur tau. Būčiau va kaip ta ponia užsiregistravęs iš anksto, nelaukčiau“.

Tokius išankstinės registracijos į NDNT internetu privalumus dėsto neįgalieji. Iš tiesų, jiems neretai kyla problemų atvykti į tarnybą, vieniems dėl negalios, kitiems, kurių negalia lengvesnė ir gali dirbti, sudėtinga ištrūkti iš darbo.

Norintys pateikti prašymą ir kitus reikiamus dokumentus dėl negalios nustatymo, NDNT interneto svetainėje www.ndnt.lt vizito į bet kurį skyrių pagal gyvenamąją vietą (tiek Vilniuje, tiek Plungėje, Biržuose ar kitame mieste) iš anksto gali užsiregistruoti  internetu – tereikia skiltyje Elektroninės paslaugos. Išankstinė registracija įvesti keletą duomenų. Registruodamiesi kaip P. Irena, užtruksite tik porą minučių, o atvyksite į NDNT Jums patogiu laiku ir nelauksite eilėje. „Kažkodėl žmonėms, ypač vyresnio amžiaus, atrodo, kad jeigu ateisi ir lauksi „gyvoje“ eilėje, bus patikimiau. Užtikrinu, kad užsisakę elektroninę paslaugą arba užsiregistravę internetu, būsite aptarnauti greitai ir kokybiškai. Tokia paslauga dažnai naudojasi jaunimas. Štai prieš kelias dienas gavau studento laišką, kuriami jis klausia, kaip galėtų gauti mūsų išduotos pažymos kopiją. Jaunuolis sėdi vežimėlyje. Mano atsakymas trumpas ir paprastas – užsisakykite internetu ir mes atsiųsime nurodytu adresu“, – apie elektroninių paslaugų privalumus pasakoja Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos direktorius Manfredas Žymantas.

Ruošdamiesi nešti dokumentus,  į NDNT registruotis geriausia likus savaitei iki norimos dienos, taip rasite Jums patogiausią laisvą laiką. Registracijos patvirtinimas išsiunčiamas elektroniniu paštu arba SMS žinute. Kartu su registracijos patvirtinimu taip pat bus nurodyta, kokius dokumentus reikia atvykus turėti. Kaip minėjo direktorius M. Žymantas, kalbėdamas apie vežimėlyje prikaustytą vaikiną, elektroniniu būdu galima  užsisakyti ir dokumentų kopijas arba išduotų dokumentų dublikatus (pvz., darbingumo ir neįgalumo lygių, specialiųjų poreikių pažymų, neįgaliojo pažymėjimo), kurie žmogui gali būti išsiųsti paštu nurodytu adresu.  Tai padaryti galima NDNT interneto svetainėje www.ndnt.lt per El. valdžios vartus prisijungus prie NDNT informacinės sistemos. Esant reikalui, tuo pačiu būdu pasitikrinsite atliekamo negalios vertinimo būklę arba peržiūrėtiankstesniųjų istoriją.

Bendraukime internetu – taupykime ir laiką, ir sveikatą.

Nomeda PIKELYTĖ