Mes turime 376 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4237
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14424
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90454
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jaunimo idėjų mugėje – mūsų dabartis ir ateitis

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis Nr.86 (1133)

Praėjusį šeštadienį Švenčionių kultūros centre šurmuliavo jaunimo idėjų mugė, kurią organizavo jaunimo organizacijos „Darbas“ Švenčionių skyriaus vadovas Gintaras Steponėnas, tarybos narė, jaunimo reikalų koordinatorė Jolanta Olechnovič ir mero patarėja Inga Varnienė. Savo organizacijas pristatė ir apie veiklą stenduose papasakojo skautai, policijos rėmėjai, PUC Švenčionėlių dienos centras, jaunimo organizacija „Darbas“ ir Švenčionių m. kultūros centro atviras jaunimo centras „Taika“. Visos šios organizacijos skirtingos savo veiklos pakraipa, bet ir panašios tuo, kad jose dalyvauja aktyvūs žmonės. Ir visiems buvo įdomu dar artimiau susipažinti ir plačiau sužinoti, ką kas veikia. Renginį vedė Jolanta Olechnovič.

Daugiausia narių – apie 60 – vienijanti jaunimo organizacija „Darbas“, Švenčionių rajone veikia jau trejus metus ir kviečia visus, norinčius gyventi įdomiai ir turiningai, prisijungti. Organizacijos vadovas Gintaras Steponėnas pasirodęs scenoje sulaukė daug palaikančių šūksnių iš salėje susirinkusio jaunimo.

Skautai, vasario mėnesį švęsiantys 10-metį, rajone vienija apie 30 gamtą mylinčių, žvėrelius ir paukštelius globojančių jaunuolių. Jiems vadovauja Nadežda Spiridonovienė.

Aktyviai rajone veikia ir jaunieji policijos rėmėjai, kuriems talkina policijos pareigūnė Vita Semaškienė.

PUC Švenčionėlių dienos centro jaunimas – visur suspėja, ir jų veikla labai plati. Savo užsiėmimus ir veiklas jie smagiai pademonstravo ir Švenčionių miesto kultūros centro scenoje, viską smagiai sukabinę ant veiklos medžio.

Į jaunimo centrą „Taika“ jaunimas renkasi kiekvienas užsiimti savo mėgstama veikla: pagroti, žaisti stalo žaidimus, pagerti arbatos, pabendrauti ir suvalgyti greitai paruošiamų makaronų iš pakelio. Jaunimo veiklas čia koordinuoja Inesa Bojarunec.

Rajono mero pavaduotoja, atvykusi pasveikinti jaunimo idėjų mugės dalyvių, pasidžiaugė, kad įvairios veiklos ir organizacijos padeda jaunuoliams atsiplėšti nuo šalto kompiuterio ekrano ir pakvietė visus, dar neturinčius įdomios veiklos jungtis į būrį. „Ant salę puošiančių balionų užrašyta – būk aktyvus. Čia susirinko patys aktyviausi ir veikliausi Švenčionių rajono jaunuoliai, kuriantys ir toliau kursiantys rajono ateitį“, - sakė renginyje dalyvavęs ir su jaunimu daug bendravęs politikas Šarūnas Birutis.

Po to visus uždegančia muzika linksmino roko grupė „Mundast“ iš Vilniaus.

Irena POŽĖLIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis