Mes turime 381 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3222
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19423
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95453
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Trijų menų kalvė

2016 m. gegužės 4 d. trečiadienis, Nr.32 (1565)

Vos įžengęs į mokyklą, pasineri į spalvų, judesio, garsų pasaulio vandenyną,  nes Švenčionėlių meno mokykla – trijų menų kalvė. Čia mokoma muzikos, dailės ir šokio meno. Čia nuolat skamba muzika, vyksta renginiai. 

Kovą Švenčionėlių meno mokykloje vyko VI Rajoninis instrumentinių ansamblių festivalis „Muzikuojame drauge“. Kaip ir visi šiais mokslo metais vykstantys renginiai, šis festivalis skirtas Švenčionėlių meno mokyklai, kuri šiemet švenčia savo trisdešimtąjį gimtadienį. Tai – jubiliejiniai mokslo metai, todėl visą muziką, visus kūrinius, aplodismentus, visas savo pastangas, emocijas ir profesionalumą festivalio dalyviai skyrė ir dovanojo Švenčionėlių meno mokyklai.

Instrumentinių ansamblių festivalis rengiamas jau šeštą kartą. Idėja gimė tiesiog tarpusavyje bendraujant rajono meno mokyklų mokytojams, kai kilo mintis susiburti, kartu koncertuoti, drauge pagroti bendrus kūrinius. Toks apsijungimas tapo trijų meno mokyklų vieningumo simboliu, siekiant bendro tikslo: puoselėti meilę muzikai, ansambliniam grojimui, skleisti ir propaguoti vaikų meninį ugdymą.

Iš pradžių renginys vadinosi susitikimas-koncertas ir vienijo dvi meno mokyklas: Švenčionėlių ir Pabradės. Pirmajame buvo tik dešimt muzikinių numerių, apie dvidešimt mokinių. Tačiau su laiku norinčių groti ir muzikuoti kartu atvykdavo vis daugiau, prisijungė ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykla. Dalyvių skaičius išaugo virš septyniasdešimt, ir tada susitikimas-koncertas įgavo aukštesnį statusą ir tapo instrumentinių ansamblių festivaliu „Muzikuojame drauge“.

Festivalio organizatoriai labai džiaugėsi matydami gausų jaunųjų muzikantų būrį, atvykusį į renginį, sveikino tiek senus bičiulius, tiek debiutantus, kuriems tai buvo pirmas pasirodymas šioje scenoje. Per trumpą laiką festivalis tapo tradiciniu ir labai laukiamu. Mokytojai ir mokiniai iš anksto ruošiasi šiam renginiui, daug dirba ir mokosi, kad scenoje pasirodytų kuo geriau. Juk tai lyg tramplinas, lyg vienas iš pradinių etapų išmėginti savo jėgas, pasiryžti tolimesniam šuoliui, sudalyvauti respublikiniuose ir tarptautiniuose festivaliuose bei konkursuose.

Neprailgo apie dvi valandas trukęs koncertas, kurio metu skambėjo įvairių epochų, skirtingų stilių ir žanrų muzika, kurią atliko įvairios sudėties instrumentiniai ansambliai. Ir žiūrovai, ir dalyviai patyrė daug malonių akimirkų ir teigiamų emocijų, o nuskambėjus paskutiniams akordams, visų laukė maloni staigmena. Į festivalį atvyko seniai kviesta ir labai laukiama viešnia – UAB RINVIKA parduotuvės „Auksinis raktelis“ savininkė Marina Akimova. Ji yra nuolatinė jaunųjų muzikantų rėmėja, kuri visada noriai ir išradingai parenka festivalio dalyviams atminimo dovanėles. Nenuostabu, kad Marina Akimova negalėjo likti abejinga renginiui, kuris vyksta Švenčionėlių meno mokykloje. Ji – pianistė, buvusi šios mokyklos mokytoja, kolegė ir bendražygė, kuri ir šį kartą pradžiugino jaunuosius muzikantus smagiomis dovanomis.

Baigiamąjį žodį tarė mokyklos direktorė Rita Politienė. Ji padėkojo mokiniams už kasdienį darbą, kruopštumą, už meilę muzikai bei nuoširdų muzikavimą, o mokytojams – už profesionalų darbą, kūrybiškumą, už savo sielos dalelę, įdėtą į mokinių širdis, už sugebėjimą išmokyti jaunuosius atlikėjus įprasminti kiekvieną natą.

Tikimės, kad mokykla sulauks dar daug gražių renginių, kad darnūs sąskambiai ir nuostabios muzikos garsai dar ilgai skambės mūsų visų širdyse, teiks pasigėrėjimą ir džiaugsmą.

Stela TURICA

 
Reklaminis skydelis