Mes turime 336 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1388
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11575
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87605
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono ligoninė stabiliai dirba ir plečia paslaugas

2016 m. balandžio 16 d. šeštadienis, Nr.27 (1560)

Dirba visi ankstesni skyriai, yra ir naujų

Dažnai dėl nežinojimo žmonės ieško paslaugų svetur, dažniausiai Vilniuje. Švenčionių rajono ligoninės direktorius Tomas Saladis primena, kad rajono ligoninė teikia visas ankstesnes paslaugas ir plečia naujas, turi naujų specialistų.

Ligoninėje išlieka visi skyriai: vidaus ligų, chirurgijos, reanimacijos, ginekologijos, vaikų ligų. Direktorius patikino – tegul gyventojai nepergyvena, reanimacijos skyriaus niekas neketina uždaryti (tokių nuogąstavimų periodiškai pasigirsta). Pilna apimtimi dirba konsultacijų poliklinika, paslaugų asortimentas plečiasi.

Yra ir naujienų. Trečias mėnuo kaip įkurtas Dienos stacionaro skyrius. Tai gera išeitis, kai gydytis namuose ambulatoriškai per sudėtinga, o ligoninėje – per lengva būklė, tarsi tarpinė situacija. Tai daugiausia vidaus, odos, vaikų ligos, neurologiniai susirgimai. Žmogui labai patogu – atvyksta, gauna reikiamas procedūras ir išvyksta į namus, nereikia nakvoti.

Nuo gegužės 1 d. ligoninė perima iš PSPC slaugos paslaugas. Ligoninės 4 aukštą, kuriame iki šiol šeimininkavo PSPC, administruos ligoninė, ten dirbs ir jos specialistai. Pacientai į skyrių pateks ir iš ligoninės, ir iš namų su šeimos gydytojo siuntimais. Ligoninei taip pat priklausys ir 20 slaugos lovų Pabradėje.

Ligoninės direktorius pasidalino ir dar viena naujiena. Antroje šių metų pusėje planuojama atidaryti 5 aukšte geriatrijos skyrių. Šis įmantrus pavadinimas reiškia pagyvenusių žmonių gydymą. Panašus ligonių kontingentas gydomas ir vidaus ligų skyriuje, bet pacientams ne tiek svarbu, kuriame iš šių dviejų skyrių jie gydysis, tai daugiau buhalterinis reikalas – ligonių kasų finansavimas. Abiejuose skyriuose žmonės vienodai gaus visą reikalingą gydymą. Naujasis skyrius padidins paslaugų teikimo galimybes, dabar jam perkama moderni įranga, nauji baldai.

Ir dar viena naujiena – pas specialistus galima registruotis internetu ligoninės interneto svetainėje arba per bendrą registravimo sistemą. Tai labai patogus būdas.

 

Artroskopijas atlieka naujas gydytojas

Nuo vasario mėnesio rajone pradėjo dirbti traumatologas-ortopedas Simonas Bartašius. Vilnietis specialistas rajone dirba dvi dienas per savaitę: konsultacijų poliklinikoje pirmadieniais ir ketvirtadieniais nuo 10 iki 12 val. konsultuoja ligonius su ortopedinėmis ir trauminėmis bėdomis, pooperacinėmis būklėmis. Jaunas daktaras maloniai patikino, kad toks priėmimo laikas formalus, jeigu yra pacientų, jis dirba ir ilgiau. Įdėmiai išklauso pacientus ir stengiasi padėti, priima net nespėjusius užsiregistruoti, nebuvo taip, kad žmogus nepatektų pas gydytoją. Ketvirtadieniais po pietų S.Bartašius chirurgijos-traumatologijos skyriuje atlieka kelio artroskopijas. Pasak gydytojo, sąlygos čia geros – erdvi operacinė, puikus artroskopas. Ortopedijoje tiksliausia diagnostika – magnetinis rezonansas. Be jo operacija, kaip pastebėjo ligoninės direktorius Tomas Saladis, taip pat chirurgas, būtų profanacija. Todėl prieš operaciją siunčia ligonį atlikti magnetinį rezonansą į Vilnių, o po to operuoja. Laiko sugaištama nedaug, pacientui nereikia laukti eilėse po pusmetį, kaip Vilniuje. Čia nėra eilių, o operacijas puikiausiai galima atlikti vietoje. Po tokios tausojančios operacijos jau vakare ar kitą rytą žmogus gali vykti į namus.

Kitomis dienomis gydytojas dirba Vilniaus gydymo įstaigose, bet jau tas dvi dienas visą savo laiką skiria mūsų rajono pacientams, niekur neskuba.

S.Bartašius primena pacientams, kad nereikia leisti ligai įsisenėti. Kuo mažiau pažeistas sąnarys, tuo geresni gydymo rezultatai. Gydytojui apmaudu, kai pacientas ateina tik tuomet, kai nebepaeina, kremzlių nebelikę arba yra kitokių komplikacijų, belieka tik sąnario keitimas, o tai jau kur kas sunkesnė operacija. Šiaip sau skausmo nebūna, jeigu skauda daugiau kaip savaitę, reikia atvykti pas gydytoją, traumos atveju – dar greičiau. Gydytojas Simonas Bartašius nuoširdžiai stengiasi padėti savo pacientams.

 

(Kituose numeriuose pristatysime daugiau rajono ligoninės paslaugų.)

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 

 
Reklaminis skydelis