Mes turime 253 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1427
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19971
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67297
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Giesmių giesmelė „Viešpatie paliesk, mano širdį keisk“

2016 m. balandžio 13 d. trečiadienis, Nr.26 (1559)

Ankstų 2016 m. balandžio 9 dienos rytą Švenčionių Visų Šventųjų parapijos vaikų ir jaunimo choras „Bella voce“ su vadove, patarnautojais ir juos lydinčiomis mamomis, pasimeldę su Švenčionių Visų Šventųjų vikaru kunigu Marijanu Apriško, išvykome į Kaune vykstantį kasmetinį Respublikinį konkursą-festivalį „Giesmių giesmelė 2016“. Sakralinio giedojimo festivalis „Giesmių giesmelė“ organizuojamas nuo 1995 metų ir yra vienas iš nedaugelio renginių Lietuvoje, vykstančių krikščioniškojo tikėjimo šviesoje.

Respublikinis vaikų ir jaunimo festivalis-konkursas „Giesmių giesmelė 2016“ „Viešpatie paliesk, mano širdį keisk“ prasidėjo Palaimintojo arkivyskupo Jurgio Matulaičio bažnyčioje šv. Mišiomis. Jas aukoję klebonas kunigas Dainius Lukonaitis kartu su mūsų parapijos kunigu Marijan Apriško meldėsi už visos Lietuvos vaikus ir jaunimą. Palaimintojo arkivyskupo Jurgio Matulaičio bažnyčioje susirinko ir Viešpatį giesmėmis šlovino net 27 chorai iš įvairių Lietuvos vietų. Šv. Mišių aukoje vaikų chorai nuoširdžiai giedojo Dievo garbei, o jų atliekamos giesmės suvirpino ne vieną iš kelių šimtų į bažnyčią susirinkusių įvairaus amžiaus žmonių. Šv. Mišių metu chorams dirigavo Kauno sakralinės muzikos mokyklos meno vadovė Irena Rimkevičienė, vargonais grojo vargonininkė Inesa Sėmėnaitė. Palaimintojo arkivyskupo Jurgio Matulaičio parapijos klebonas kun. Dainius Lukonaitis visiems festivalio dalyviams įteikė padėkos raštus.

Po šv. Mišių vaikai apsilankė Kauno Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios rūsiuose (katakombose) įrengtame išskirtiniame Aklųjų muziejuje. Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia, dar kitaip vadinama Kauno soboru, stovi pačiame Kauno centre. Tai vienas pagrindinių Kauno miesto simbolių ir vertingas Lietuvos architektūrinis paminklas. Aklųjų muziejus Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje įsteigtas 2005 metais. Šio muziejaus ekspozicijos nėra įprastos – tai aklinoje tamsoje esantys daiktai ir objektai, kvapai ir garsai, kurie reginčiam žmogui leidžia patirti, įsijausti ir geriau suprasti nereginčiojo gyvenimą. Apsilankymas šiame muziejuje leido trumpam savo kailiu patirti, ką reiškia gyventi tamsoje – t.y. būti neregiu, gyventi pasikliaujant tik uosle, klausa ir lytėjimu. Tai unikali patirtis, padėsianti labiau atjausti ir būti dėmesingesniam šalia esančiojo poreikiams.

Išvykoje vaikai patyrė daug teigiamų įspūdžių, pamatė, kiek daug vaikų ir jaunimo giesmėmis šlovina Viešpatį ir džiaugsmingai nusiteikę, su pakylėta nuotaika grįžo namo, kad dar labiau šlovintų Dievą ir savo gražiais balsais džiugintų mūsų parapijos bendruomenę.

Irena KERULIENĖ