Mes turime 255 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:796
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19340
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66666
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Gladiatoriai“ atsidėkojo už pagalbą rengiant šventę

2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis Nr.84 (1131)

Spalio pradžioje rajone antrą kartą vyko visureigių ir keturračių bekelės sporto varžybos „4x4 gladiatoriai“. Beveik pusšimtis šio sporto entuziastų ekipažų iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos ir Rusijos varžėsi sunkiai įveikiamose trasose. Automobilių sporto mėgėjai turėjo puikią progą pasigėrėti kvapą gniaužiančiais vaizdais.

Pernai pagrindinės varžybos vyko Grybų dvare, o šiais metais – prie Matusonių kaimo, ūkininko Raimundo Zukulos žemėje. Varžybų organizatorius Gediminas Grigaitis džiaugėsi atsitiktinai su juo susitikęs. Trumpo pokalbio dėka buvo surasta vieta varžyboms. Už tai Raimundui Zukulai įteikta „Gladiatorių“ padėka. Pasirodo, surasti vietą bekelės varžyboms didelė problema. „Kur tik surandame vietą, po metų ji sukultūrinama, ir vėl nėra kur rengti varžybas“, - apgailestavo Gediminas Grigaitis, praėjusią savaitę atvykęs į rajono savivaldybę padėkoti visiems, padėjusiems surengti įspūdingą šventę. Iš tikrųjų Kultūros skyriaus dėka automobilių varžybos virto tikra švente, už ką G.Grigaitis ir įteikė padėką Kultūros skyriaus vedėjai Danutei Vigelienei.

Bekelės varžybos visiškai kitokios, negu visas kitas automobilių sportas, kuriame dėl pašėlusių greičių kartais net finišo ženklus perkelia į priekį. „Mes niekur neskubame, greitis 10 km per valandą, mėgaujamės kiekviena kliūtimi, kuo didesnė, tuo geriau“, - juokavo bekelės sporto entuziastas Gediminas Grigaitis ir pranešė, kad jau tvarkosi leidimus kitų metų varžyboms ir tikisi rajono paramos vėl rengiant šventę.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ