Mes turime 282 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3903
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22447
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69773
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Boružiukai“ – knygų ir gamtos mylėtojai!

2016 m. balandžio 6 d., trečiadienis, Nr.24 (1557)

Pabradės lopšelio – darželio „Varpelis“ „Boružėlių“ grupė siekia gyventi darnoje su gamta. Mes mokomės iš gamtos ne tik imti, bet ir duoti. Meilė gamtai išugdoma per pažinimą ir asmeninę patirtį. Taip pamažu ugdytiniai išmoksta gerbti tai, ką pažįsta ir myli. O kai išmoksta gerbti, tada mokosi saugoti.

Niekada ne per anksti supažindinti vaiką su knygomis, žurnalais, laikraščiais. Dar prieš išmokdami skaityti vaikai gali jausti ryšį su knygomis mąstydami, lytėdami, jausdami. Gaila, šiandien internetas, televizija dažnai išstumia iš mūsų gyvenimo knygas, atima skaitymo teikiamas malonumo akimirkas. Suvokdami šias grėsmes kartu su vaikais sukūrėme savo netradicinės veiklos informacinį leidinį „Boružiukai“. Viso to tikslas – neįprastu būdu sudominti tėvelius vaikų ugdomąja veikla grupėje, jų pasiekimais, patirtais įspūdžiais, kūryba. Leidinyje „Boružiukai“ kartu su auklėtoja Marina Grigiene pristatome gerąją praktinę ikimokyklinio ugdymo patirtį grupėje. Pateikiamos vaikui svarbios, patrauklios ir naudingos ugdymosi galimybės. Taikant į vaiką orientuotą ugdymą kasdieninėje veikloje, pabrėžiami esminiai dalykai, kurie kartais atrodo nereikšmingi, nustelbiami kasdienės rutinos, bet iš tiesų yra svarbūs vaikams, pedagogams ir vaikų tėvams. Tikimės, kad mūsų pačių leidžiamas žurnaliukas padės tėvams suprasti vaikus ir jų poreikius. Vienas iš tokių poreikių, kuris nelaikomas pagrindiniu – laisvas žaidimas. Vaikai nori žaisti, nori įgyti patirties. Kuo turiningiau vaikas gali žaisti, tuo kūrybingesnis jis tampa. Pagrindinė suaugusiųjų užduotis – padėti išsaugoti vaikystę, neskubinti vaiko užaugti.

Žurnaliuką „Boružiukai“ nutarėme skirti Tarptautinei knygos dienai ir padovanoti Švenčionių rajono savivaldybės viešajai ir Pabradės miesto bibliotekoms.

Marija ANDREJEVA