Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1876
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12063
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88093
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Prasmingas trijų kartų susitikimas

2016 m. balandžio 2 d., šeštadienis, Nr.23 (1556)

Kovo 24 d. vakarą vyko trijų kartų – vaikų, mamų ir senelių – priešvelykinis susitikimas. Didysis ketvirtadienis – paskutinės vakarienės paminėjimo diena, o kartu ir tradicinio tvarkymosi namuose metas. Šią dieną kelias valandas savo brangaus laiko mamos, vaikai ir seneliai skyrė savotiškam vidiniam sielos valymui. Susirinkusiųjų į bendrą ratą pagrindinis tikslas buvo pabūti kartu ir pabendrauti. Paskirtas laikas ne namų tvarkymui, o pabuvimui su tais žmonėmis, kuriems kad ir minimalus dėmesys jau yra didelė šventė, yra nemaža dovana visų pirma sau pačiam. Nes šiandien atrasti laiko kilniam darbui ne kiekvienas nori ir sugeba. Visi skubam, gyvenam rytojumi. Bet būtent šiandiena yra tas laikas, kai galime nuveikti kažką prasmingo ir nudingo sau bei kitiems.

Mamos su vaikais tą vakarą skubėjo į Šventos kaimą. Tądien buvo numatytas kiaušinių marginimas trimis būdais. Pademonstravus, kaip galima papuošti kiaušinius šventiniam namų dekorui ar velykiniam stalui, būtent vaikai pirmieji kibo į darbus: kirpo, klijavo, vyniojo ir bandė savo margučio grožiu nurungti kitus susirinkusiuosius. Mamos su įkvėpimu talkino savo mažiesiems, taip pat bendravo su vyriausiąja karta. Stebint darbą iš šalies atrodė, kad susirinkusiųjų kompanija pažįstama jau nuo seno – vieni kitiems padėjo, patarė, pasidalino savo patirtimi apie pasiruošimą šv. Velykų šventei. Tuo tarpu vyriausioji karta džiaugėsi išvydusi jiems dar neregėtus šiandieninius kiaušinių marginimo būdus.

VšĮ Veiklių mamų klubo Švenčionių rajono atstovės nuoširdžiai dėkoja Švenčionių socialinių paslaugų senų ir neįgalių žmonių globos namų darbuotojoms: V.Šekštelienei, L.Rimašienei, E.Basienei ir O.Maciulevičienei už šiltą ir jaukų priėmimą. Ačiū seneliams, kurie savo buvimu ir prisidėjimu prie šventinės veiklos papildė mamų ir vaikų kasdienybę. Mamoms labiausiai dėkojame už surastą laisvą valandėlę pabūti bendraminčių rate. Tikimės, kad ateityje dekoruosime ne tik velykinius kiaušinius. O savo buvimu šalia vyresnio amžiaus žmonių dar ne kartą kursime gėrį, šilumą ir grožį.

Jolita GARBULIENĖ

 
Reklaminis skydelis