Mes turime 615 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8661
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27082
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:108831
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

LSA pasiūlė sudaryti tarpžinybinę grupę spręsti vaikų apskaitos problemas

2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis Nr.84 (1131)

Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijoje, kur buvo svarstomas nesimokančių vaikų apskaitos problemos, Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) pasiūlė sudaryti tarpžinybinę darbo grupę.

Posėdyje dalyvavę Švietimo ir mokslo, Teisingumo, Socialinės apsaugos ir darbo bei Vidaus reikalų ministerijų, Generalinės prokuratūros, Vaiko teisių apsaugos kontrolierės, Ministro Pirmininko tarnybos ir LSA atstovai diskutavo apie būdus spręsti nesimokančių vaikų apskaitos klausimus.

LSA patarėjas švietimo ir kultūros klausimais Jonas Mickus pasiūlė prie Ministro Pirmininko tarnybos sudaryti tarpžinybinę darbo grupę, kurioje dalyvautų visų suinteresuotų ministerijų ir žinybų atstovai. Tai padėtų sukurti vieningą nesimokančių vaikų apskaitos sistemą. Posėdyje buvo pabrėžta, jog turimą informaciją apie mokyklinio amžiaus vaikus tarpusavyje turėtų derinti ir ministerijos bei Gyventojų registras.

Taip pat buvo atkreiptas dėmesys, kad rengiamame Vyriausybės nutarimo Dėl savivaldybės teritorijoje gyvenančių vaikų apskaitos tvarkos aprašo projekte numatyta daug naujų funkcijų savivaldybėms, o tai pareikalaus ne tik papildomų žmogiškųjų, bet ir finansinių išteklių.

Skirtingų šaltinių duomenimis, Lietuvoje 2010-2011 mokslo metais mokyklos nelankė nuo 16 iki 4 tūkstančiai vaikų. Daugiausia nerimo kelia tai, kad kelių tūkstančių mokyklinio amžiaus vaikų gyvenamoji vieta yra neaiški. Savivaldybių atstovų teigimu, šie vaikai kartu su tėvais ar globėjais yra išvykę iš Lietuvos, tačiau apie jų išvykimą nebuvo nedeklaruota.

Apie išvykimą gyventi į užsienį oficialiai yra deklaravę apie 10 tūkst. vaikų tėvai.

LSA inf.