Mes turime 260 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:904
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26034
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73360
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jėga, greitumas, ištvermė

2016 m. kovo 23 d., trečiadienis, Nr.21 (1554)

Adutiškio pagrindinės mokyklos sporto salėje istorijos mokytojos Larisos Ustinavičienės iniciatyva buvo organizuotos daugiakovės varžybos. Varžybose dalyvauti buvo kviečiamos Švenčionių profesinio rengimo centro, Adutiškio užkardos, Zigmo Žemaičio gimnazijos, Adutiškio pagrindinės mokyklos jaunuolių komandos. Kadangi mokiniai, būsimi Lietuvos kariai, o užkardos pareigūnai, mūsų šalies sienų gynėjai, turi būti visapusiškai fiziškai pasiruošę, rungtys buvo parengtos, kad galima būtų patikrinti: jėgos savybę – štangos spaudimas gulint pagal koeficientą (iškeltas svoris dalinamas iš sportininko svorio); greitumo, vikrumo savybę – bėgimas 10 m x 10 s.; jėgos savybę – prisitraukimai prie skersinio; sprogstamąją jėgą – šuolis į toli iš vietos; jėgos ištvermę – 24 kg svarsčio rovimas 1 ranka.

Į varžybas susirinko 30 jaunuolių – 5 komandos po 6 žmones. Zigmo Žemaičio gimnazijai atstovavo 2 jaunuolių komandos.

Pirmojoje rungtyje, štangos spaudime gulint, geriausiai pasirodė Zigmo Žemaičio gimnazijos pirmos komandos atstovas Deimantas Zakaržauskas. Jis paspaudė 120 kg sveriančią štangą. Antroje vietoje liko jo komandos draugas Augustinas Juodgudis, o trečias buvo Adutiškio užkardos atstovas Robertas Balčiūnas.

Bėgime 10 m x 10 s. greičiausias buvos Adutiškio pagrindinės mokyklos atstovas Marius Kairys. Jis distanciją įveikė per 25,11 s. Antras - Raimundas Paukštys, irgi iš Adutiškio pagrindinės mokyklos, ir trečia vieta atiteko Lukui Mikelinskui iš Zigmo Žemaičio gimnazijos I komandos.

Prisitraukimus prie skersinio laimėjo Sergejus Ivanovas iš Švenčionių PRC – 21 kartas, antroje vietoje - Egidijus Bučelis iš Adutiškio pagrindinės mokyklos komandos – 20 kartų ir trečias – Andrius Jasiulionis iš II Zigmo Žemaičio gimnazijos komandos – 19 kartų.

Šuolis į tolį geriausiai sekėsi Igoriui Andrejevui iš Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos II komandos – 284 cm. Antras - Lukas Mikelinskas iš pirmos Zigmo }Žmaičio gimnazijos I komandos, trečias - Marius Kairys iš Adutiškio pagrindinės mokyklos.

24 kg svarsčio rovime viena ranka geriausiai pasirodė Adutiškio pagrindinės mokyklos sportininkas Eimantas Semėnas, išrovęs svarstį 66 kartus. Antras - komandos draugas Marius Kairys, iškėlęs 62 kartus, trečias - Adutiškio užkardos atstovas Laurynas Raketis – 52 kartai.

KOMANDOS U}ŽĖMĖ TOKIAS VIETAS:

Švenčionių profesinio rengimo centras – 239 taškai;

Adutiškio užkarda – 240 taškų;

Adutiškio pagrindinė mokykla – 254 taškai;

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos I komanda – 278 taškai;

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos II komanda – 535 taškai.

Individualiai geriausiai pasirodė Audrius Ustinovičius iš Švenčionių PRC. Jis užėmė I vietą ir buvo apdovanotas aukso medaliu. 2 vieta ir sidabro medalis atiteko jo komandos draugui Sergejui Ivanovui. Bronzos medalį iškovojo Darius Jakseboga iš Adutiškio užkardos.

Šios daugiakovės varžybos parodė, kad vien jėgos sporte maža. Žmogui reikalinga ne tik jėga, bet ir greitumas, ištvermė, sprogstamoji jėga ir kitos fizinės savybės.