Mes turime 292 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1322
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26452
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73778
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Įdomi savaitė ir šiltas bendravimas

2016 m. kovo 23 d., trečiadienis, Nr.21 (1554)

Vasario 29 - kovo 4 dienomis Švenčionių pradinėje mokykloje vyko tradicinė Tėvų savaitė, kuri pakvietė mokinių tėvelius ir senelius ne tik apsilankyti mokykloje, bet ir dalyvauti ugdymo procese: juk bendra veikla kuria bendruomenę, stiprina ryšį tarp tėvų, vaikų ir mokytojų.

Savaitę pradėjome bendru mokyklos mokinių tėvų susirinkimu „Aiškus matymas“, kuriame dalyvavo lektoriai. Tėvai išgirdo daug naudingų patarimų apie vaikų regėjimo tausojimą bei matymo gerinimą.

Vaikams ir jų tėvams jau tapo įprasta, įdomu, džiaugsminga, galbūt šiek tiek keista, susitikti ne namuose, o mokykloje, klasėse. Visi įgavo naujos patirties. Mamos arba tėčio vedama pamoka – kitokia pamoka – vien jau dėl to ji bus labiau įsimintina: ją lydi geros emocijos, individuali tėvų patirtis, pažinimo džiaugsmas ir pasididžiavimo savo tėvais jausmas. Reikėtų pripažinti, kad tokia veikla keičia santykius su mokykla. Pamatai, koks tėvų požiūris į mokyklą, kokie yra vaikai, kokia mokyklos aplinka, nuotaika. Mūsų mokyklos siekis – stiprinti mokyklos bendradarbiavimą su tėvais, ieškoti naujų bendravimo formų ir būdų, kad mokiniai įgytų naujų kompetencijų, patirtų teigiamų emocijų, lavintų praktinės veiklos įgūdžius.

Kovo 4 dieną visa mokyklos bendruomenė aktyviai dalyvavo Kaziuko mugėje. Mokyklos koridoriuose nusitiesė ilgos eilės prekeivių stalų, ant kurių puikavosi gražiausi mamų ir vaikų rankdarbiai, kvepėjo išvakarėse kepti pyragai, akį traukė medžio darbai. Vieni prekiavo, kiti pirko ir mokėsi verslumo. Džiaugiamės, kad sulaukėme tiek daug iniciatyvių, geranoriškai nusiteikusių, atsakingų, išradingų bei vaikų ugdymą išmanančių tėvų – savanorių.

Nuoširdžiai dėkojame mokinių tėveliams už įdomią savaitę ir šiltą bendravimą. Džiugu, kad tėvai turėdami begalę darbų ir rūpesčių, skyrė mums dalelę savo brangaus laiko.

Rasa ŠTUIKIENĖ

Mokyklos tarybos pirmininkė