Mes turime 554 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9955
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16365
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:98114
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Reabilitacijos centras Naujadvaryje padės atgauti jėgas ir sustiprinti sveikatą

2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis Nr.84 (1131)

Naujadvario kaime šalia kelio Vilnius-Švenčionys, pusiaukelėje tarp Pabradės ir Pavoverės, atidarytas reabilitacijos centras. Penktadienį dvare buvo šventė: jo savininkas Michal Runevič sutiko svečius, priiminėjo sveikinimus, džiaugėsi Švenčionių ir Vilniaus rajonų valdžios, vietos medikų dėmesiu. Savininką apsilankymu pagerbė ir Lenkijos ambasada. Šios iškilmingos akimirkos atpirko net ketverius metus trukusius vargus, kol pavyko įgyvendinti savo svajonę, gimusią iš asmeninės patirties - besigydant reabilitacijos centre Lenkijoje.

Matydamas, kaip lengvai ir efektyviai galima pasveikti padedant specialistams, jis nusprendė Naujadvario rūmuose įsteigti reabilitacijos centrą, kad šio krašto žmonės galėtų gauti tokią pagalbą kuo arčiau namų. Su reikalingais žmonėmis suvedė pats likimas. Pasveikęs M.Runevič iš karto kreipėsi į klinikos „Tomografija“, kur jam susirgus buvo atlikti tyrimai, vadovą medicinos mokslų daktarą Konstantiną Romualdą Dobrovolskį. Jam padedant pastato patalpos buvo pertvarkytos pagal Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimus ir pritaikytos reabilitaciniam gydymui. Įsigyta nauja reabilitacinė įranga, tarp kurios svarbiausias - antrasis Lietuvoje daugiakanalis multiparametrinis kintamų magnetinių laukų viso kūno magnetoterapinis aparatas „Multimag“. Savininkas už jį paklojo 160 tūkst. litų. Su Ligonių kasomis sutarties neturinčiame reabilitacijos centre paslaugos mokamos, bet savininkas nesivaiko greito ir didelio pelno, sako, kol kas trokšta, kad tik centras dirbtų ir būtų naudingas žmonėms, tad procedūros nėra brangios. Viena šio unikalaus aparato procedūra - 60 litų, o tokių procedūrų reikia 5, sunkesniais atvejais 10. Pasak medicinos mokslų daktaro K.R.Dobrovolskio, tai labai efektyvus gydymo būdas, ypač kenčiantiems redikulito ir stuburo skausmus.

Švenčionių PSPC Pabradės padalinio vedėja Marija Daugirdienė sakė, kad mūsų krašto žmonėms tai didelė pagalba, nes iki šiol reabilitacijos paslaugų teko važinėti į Vilnių. Kelionės atima daug laiko, brangiai kainuoja, ligoniai jose labai pavargsta. Ligonių kasa kompensuoja tik dalį šių paslaugų, tad čia, Naujadvaryje, net susimokant pilną kainą greičiausiai bus pigiau, negu važinėti į Vilnių.
Nedideliame, bet jaukiame Naujadvario reabilitacijos centre dirba kvalifikuoti darbuotojai. Šiuo metu vienintelis mūsų krašte reabilitacijos centras jau dirba ir priėmė pirmuosius pacientus. Jų atvykimo buvo laukiama ir po iškilmingo atidarymo.

Centre gydomi įvairios kilmės ir lokalizacijos skausmo sindromai, sąnarių ir stuburo ligos, įvairios nervų sistemos, kraujagyslių ligos, pilvo ir dubens organų bei kitos ligos ir sindromai. Paslaugos yra dienos centro tipo – po gydymo vakare galima vykti namo. Iš toliau atvykę pacientai gali apsistoti viešbučio tipo kambariuose.

Reabilitacinės paslaugos bus plečiamos ir tobulinamos. Galbūt jos net taps kompensuojamos – Vilniaus teritorinės ligonių kasos specialistai žino apie centro atidarymą ir yra susidomėję, nes jų tyrimai rodo, kad mūsų rajono gyventojai šių paslaugų gauna per mažai.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ