Mes turime 609 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:7768
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26189
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:107938
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Panika iš globos namų pasklido po Švenčionėlius

2016 m. kovo 23 d., trečiadienis, Nr.21 (1554)

Visai neseniai Švenčionėlių vaikų globos namuose kilusi panika, kai iš socialinės rizikos šeimos buvo atvežti sergantys ŽIV ir hepatitu C vienos romų šeimos vaikai, persimetė į Švenčionėlių miesto bendruomenę. Pirmadienį ŽIV ir hepatitu C sergantys vaikai buvo atvežti į „Vyturėlio“ lopšelį darželį. Ilgai besipriešinusi duoti pažymą medikė susidūrė su tokiu spaudimu, kad beliko rinktis – darbas arba pažyma.

Darželį lankančių vaikų šeimos patyrė šoką. Mažųjų grupė kaipmat ištuštėjo – tėvai savo vaikus išsivežė namo. Tėvai svarsto įvairius variantus – privataus darželio steigimą, dalis linkę vežioti vaikus į Švenčionių vaikų darželį. Aktyviausios mamos suskubo rinkti parašus. Kad šiomis baisiomis ligomis sergantys vaikai nelankytų darželio, reikalauja visų grupių tėvai, ne tik tų, į kurias infekuotieji atvesti.

Išsigandusio vaikų globos namų personalo raminti prieš kurį laiką atvykęs ULAC direktorius aiškino, kad tinkamai vartodami vaistus vaikai aplinkiniams pavojaus nekelia. Kitų medikų teigimu, tikimybė apsikrėsti nedidelė. Tai nė kiek neramina tėvų ir jie neketina nuleisti rankų. Į retorinį klausimą, kur dėti sergančius vaikus, mamos turi paprastą atsakymą: „Tegul pasirūpina valstybė. Juk kažkada buvo sanatorijos sergantiems vaikams. Kodėl negalima pasinaudoti ta patirtimi? Tiek institucijų rūpinasi vaikų teisėmis! Tegul rūpinasi realiai“.

„Švenčionių krašto“ inf.