Mes turime 191 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4130
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21472
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65455
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kontrolės komitetas paralyžiuotas

2016 m. kovo 5 d., šeštadienis, Nr.17 (1550)

Pagal savo esmę turintis kontroliuoti valdžią Kontrolės komitetas, kurio pirmininku turi būti skiriamas tik opozicijos atstovas, Švenčionių rajone ne tik liko „be dantų“. „Išsiskaičiavę“ po tris, valdantieji įgijo komitete daugumą, vadinasi, jiems nepatinkančio sprendimo komitetas nebegali priimti. Ne gana to, veikdami pagal savo suvokimą, jie meta iššūkį demokratiniams principams ir visiškai neleidžia komitetui dirbti. Šią savaitę numatytas Kontrolės komiteto posėdis taip ir neįvyko, nes valdantieji neatvyko, o be jų nėra kvorumo.

Komitetas turėjo svarstyti situaciją dėl keleivių vežimo. Jeigu UAB „Svirka“ būtų paisiusi savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Šarėjaus pranešimo, kad nuo kovo 1 d. sutartis nutraukiama, šiomis dienomis autobusai rajone išvis nekursuotų. Savivaldybės atvirai proteguojama įmonė keleivių vežti buvo nepasiruošusi ir tą patvirtino, kai vasario 25 d. kreipėsi į teismą su prašymu stabdyti sutarties galiojimą. Šiuo metu keleivius toliau veža UAB „Svirka“, nors savivaldybė nei atsiprašė, nei paprašė.

„Švenčionių krašto“ inf.