Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2608
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12795
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88825
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Linavos“ apdovanojimas – Vytautui Bulkai

2016 m. vasario 27 d., šeštadienis, Nr.15 (1548)

Vasario 23-iąją Kaune susirinkę „Linavos“ asociacijos Keleivinio transporto sekcijos nariai aptarė svarbiausius pastarojo meto klausimus.

Asociacijoje „Linava“ šiuo metu yra trisdešimt trys keleivinio transporto įmonės, turinčios tikrojo nario statusą. Asociacijai priklausantys keleivių vežėjai turi per du tūkstančius transporto priemonių, valdo 41 autobusų stotį, kasmet nuvažiuoja apie 160 mln. kilometrų. Įmonėse dirba per 7 tūkst. darbuotojų, kasmet vežama apie 360 milijonų keleivių.

Susitikime buvo kalbama apie naujus iššūkius keleivių vežėjams: nelegalių vežėjų veiklą, naujai atsiradusią verslo rūšį – keleivių pavėžėjimą lengvaisiais automobiliais, „Uber“ atėjimą. Asociacijos narių nuomone, tokia veikla turėtų būti reglamentuota, o „Uber“ - nesaugi keleiviams. Apie „Uber“ asociacijos atstovai jau kalbėjo ir Susisiekimo ministerijoje. Ministerijos vadovai supranta, kad nauja veikla nėra tinkama Lietuvai. Jie susirūpinę, kad tokia veikla gali būti pavojinga žmonių gyvybei. Tai įrodė ir pastaruoju metu JAV nutikęs žiaurus įvykis, kur „Uber“ vairuotojas nužudė žmones. Tikimasi, kad šis klausimas ministerijoje bus sprendžiamas

Keleivių vežėjai kelia klausimą dėl kitokio kompensavimo. Jų nuomone, būtina kompensacijų mokėjimo už lengvatinių keleivių vežimą funkciją grąžinti valstybei arba bent jau proporcingai padalinti valstybei ir savivaldybėms.

Asociacijos viceprezidentas Rimantas Martinavičius apdovanojo bendrovės „Svirka“ vadovą Vytautą Bulką bei Klaipėdos autobusų parko generalinę direktorę Jelizavetą Daugininkienę už aktyvią veiklą asociacijoje.

 
Reklaminis skydelis