Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3669
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13856
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89886
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Regionų komiteto plenarinėje sesijoje – Šengeno ir regioninės politikos vaidmens klausimai

2016 m. vasario 20 d., šeštadienis, Nr.13 (1546)

Į 116-ąją Europos regionų komiteto (RK) plenarinę sesiją, vykusią vasario 10-11 d. Briuselyje, susirinkusi Lietuvos delegacija aktyviai įsitraukė į klausimų svarstymą pateikdama pastabų svarstomoms nuomonėms dėl ilgalaikių bedarbių, kaimo ekonomikos modernizavimo ir jaunimo reikalų srityje.

Sesijoje daug dėmesio buvo skirta Šengeno erdvės išsaugojimui. Europos Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pareiškė, kad „Šengenas turi būti apgintas ir turi būti sustiprinta išorinių sienų apsauga“. Pristatydamas padėtį švietimo srityje Europos komisaras Tiboras Navrackis pabrėžė, kad Europa turi kelti išsilavinimo lygį, daugiau investuoti į jaunimą. Su už regioninę politiką atsakinga Europos komisare Corina Cretu komiteto nariai diskutavo, kaip pakreipti regioninę politiką, kad ji taptų veiksmingesniu, patrauklesniu įrankiu investicijoms Europoje. Komisarė pabrėžė, kad regioninės ir vietos valdžios institucijos turėtų atlikti pagrindinį vaidmenį formuojant Sanglaudos politiką po 2020 m.

Prieš RK sesiją Lietuvos delegacijos nariai susitiko su Lietuvos nuolatine atstove ES ambasadore Jovita Neliupšiene, su kuria aptarė ES ir Lietuvos situaciją po 2020 m. finansinės perspektyvos, ES vyraujančias tendencijas ir kryptis bei jų galimą įtaką Lietuvos savivaldybėms. Pasak ambasadorės, rimtesnės ES finansinės perspektyvos peržiūra bus planuojama ne anksčiau kaip 2018 m., tačiau savivaldybių institucijos jau dabar turėtų pradėti ugdyti savo gebėjimus dalyvauti konkursiniuose projektuose. Buvo aptarti ir kiti aktualūs geopolitiniai nūdienos klausimai.

Šioje plenarinėje RK sesijoje Lietuvai atstovavo Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Arnoldas Abramavičius, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius, Pagėgių meras Virginijus Komskis, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, Kauno miesto tarybos narys Andrius Kupčinskas ir Švenčionių rajono tarybos narys Vytautas Vigelis.

LSA inf.

 
Reklaminis skydelis