Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3094
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13281
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89311
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žmonių teisę gauti informaciją stojo ginti tarybos nariai

2015 m. vasario 6 d., šeštadienis, Nr.10 (1543)

Ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje pirmoji paprašė  pareiškimo Raja Krupenina. Ji išreiškė susirūpinimą dėl draudimo bibliotekoms prenumeruoti „Švenčionių krašto“ laikraštį.

Meras suvertė atsakomybę bibliotekoms – anot jo, bibliotekininkės pačios taip nusprendė, dar pasiūlė mūsų laikraštį dalinti nemokamai. Meras atvirai stojo į KITO  leidinio pusę ir protegavo jį sakydamas, kad KITAS laikraštis „niekuo nesiskiria nuo „Švenčionių krašto“. Oficialiai pareiškiame, kad toks palyginimas įžeidė mūsų kolektyvą. „Švenčionių kraštas“ skiriasi iš esmės, nes jį leidžia  žurnalistai su magistro laipsniu ir meno kūrėjas,  laikraštis nemėtomas už dyką, nes jis išlaikomas iš laikraščio paradavimo ir reklamos, nėra nė vieno girtuoklio.  Ir dauguma rajono žmonių, ypač Švenčionėlių zonoje, tai žino.

Pareiškimą pasirašė tarybos nariai Raja Krupenina, Konstantas Ramelis, Vytautas Vigelis, Violeta Čepukova, Vytautas Bulka ir Darius Velička. Jie pasmerkė valdančiųjų veiksmus prieš laisvą spaudą. Pareiškimas adresuotas atsakingoms institucijoms. Tarybos narių nuomone, gyventojų galimybių gauti įvairią informaciją suvaržymas neteisėtas ir turi būti nutrauktas. O kol kas visi pareiškimą pasirašiusieji tarybos nariai savo lėšomis užsakė „Švenčionių krašto“ laikraštį visoms rajono bibliotekoms ir keturioms mokykloms.

Artimiausiu laiku paštas jau pristatys laikraštį į bibliotekas ir mokyklas.

 
Reklaminis skydelis