Mes turime 317 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5448
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19308
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91665
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Parama gyvuliams įsigyti

2015 m. sausio 30 d., šeštadienis, Nr.8 (1541)

Valstybinė gyvulių veislininkystės priežiūros tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos skelbia apie paraiškų priėmimą grynaveisliams mėsiniams galvijams, grynaveislėms avims ir ožkoms įsigyti. Paramos biudžetas – 2,172 mln. eurų. Paraiškos bus priimamos nuo vasario 1 iki 20 d.

Praėjusiais metais ši priemonė buvo sėkminga. Gyvulių augintojai noriai ja naudojosi tam, kad pagausintų savo bandas. Šiemet buvo nuspręsta vėl šiai priemonei skirti lėšų ir taip skatinti gyvulininkystę.

Pasinaudojus parama bus kompensuojama iki 30 proc. grynaveislių mėsinių galvijų, grynaveislių avių ir ožkų pirkimo kainos, bet ne daugiau kaip: už grynaveislių mėsinių galvijų bulių reproduktorių – 1300 Eur; už grynaveislių mėsinių galvijų telyčią – 1000 Eur; už grynaveislį aviną reproduktorių – 200 Eur; už grynaveislę avį – 65 Eur; už grynaveislį ožį reproduktorių – 100 Eur; už grynaveislę ožką – 65 Eur.

  Įsigyjami grynaveisliai mėsiniai galvijai privalo būti įrašyti į atitinkamą mėsinių galvijų kilmės knygą. Buliai turi būti įrašyti į ne žemesnį kaip kilmės knygos A poskyrį (iš kitų šalių įvežti buliai turi būti įrašyti į aukščiausią kilmės knygos skyrių). Telyčios turi būti nesiveršiavusios ir įrašytos į ne žemesnį kaip kilmės knygos B poskyrį (iš kitų šalių įvežtos telyčios turi būti įrašytos į pagrindinį kilmės knygos skyrių). Grynaveislės avys turi būti iki pirmosios vados. Ir avys, ir avinai turi būti įvertinti ne žemesne nei I klase. Grynaveislės ožkos turi būti iki pirmosios vados. Ožkos ir ožiai turi būti įvertinti ne žemesne kaip elito klase (perkamos iš kitų šalių grynaveislės ožkos ir ožiai turi būti įvertinti tik aukščiausia klase).

 Grynaveislius ūkinius gyvūnus, kuriems įsigyti skirta pagalba, laikytojas privalo panaudoti tolesniam veisimui, savo bandai genetiškai gerinti, kontroliuoti jų produktyvumą, vykdyti jų veislinės vertės nustatymą, auginti, užtikrinti jų gerovę, neparduoti, nedovanoti ar kitaip neperleisti kitiems asmenims šių gyvūnų ne mažiau kaip ketverius metus.

 Gyvulininkystė – tai viena perspektyviausių žemės ūkio šakų, taip pat tai puiki alternatyva ūkininkaujantiesiems mažiau derlingose žemėse. Praėjusiais metais Tarnyba gavo 244 paraiškas, paramos suma buvo tokia pat, kaip ir šiemet – daugiau negu 2 mln. eurų.

 
Reklaminis skydelis