Mes turime 168 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3598
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10334
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54317
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kalėdiniai garsiniai skaitymai „Kalėdos Pabradės miesto bibliotekoje“

2015 m. sausio 6 d., trečiadienis, Nr.1 (1534)

Laiko ratas nenumaldomai sukasi, tačiau vis dar norisi prisiminti gražiausias žiemos šventes. Adventas – tai vilties, tikėjimo, susikaupimo, stebuklų laukimo metas. O viena gražiausių metų švenčių – šventos Kalėdos – įlieja į širdis šilumos, džiaugsmo ir ramybės.

Praėjusių metų gruodį į Pabradės miesto biblioteką, lydimi lietuvių kalbos mokytojų Rimos Kaušinienės bei Jolantos Zenkienės, atskubėjo gausus būrys gimnazistų iš „Žeimenos“ gimnazijos. Susirinkusius mokytojos nuotaikingai pasveikino ir papasakojo, kad kalėdiniu laikotarpiu visi stengiamės būti geresni, supratingesni ir dėmesingesni ne tik artimiems, bet ir aplinkiniams žmonėms. Puošiam savo namus, darom vieni kitiems staigmenas, dovanojame dovanas. Ir pakvietė susirinkusius bibliotekoje vieni kitiems padovanoti po gražų eilėraštį, pasakojimą, palinkėjimą. Jaunuoliai su pakilia nuotaika nuostabiai deklamavo, skaitė, pasakojo apie senovinius Advento ir Kalėdų papročius, burtus bei tradicijas.

Susirinkusieji vieni kitiems išsakė gražiausius linkėjimus.

Baigiantis popietei visus pasveikino ir apie Knygų Kalėdas papasakojo bibliotekos vedėja Gražina Dargytė ir pakvietė pasivaišinti saldumynais bei pasidžiaugti nuostabiu laiku.

Po bibliotekos renginio jaunuoliai skirstėsi kupini geros nuotaikos ir su šypsenomis, o gražiausius eilėraščius deklamavusieji buvo apdovanoti rankų darbo atvirukais!

„Švenčionių krašto“ inf.