Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3039
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13226
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89256
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pagal Dievo pavyzdį dovanojame save

2015 m. gruodžio 23 d. trečiadienis, Nr.96 (1532)

Artėjant Kalėdoms, Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas priminė, kad reikėtų įsiklausyti į popiežiaus Pranciškaus kvietimą: grįžti prie tikrosios Kalėdų prasmės, patirti Dievo atleidimą ir gailestingumą, o tada dalytis tuo su kitais. Arkivyskupas pažymėjo, jog pati svarbiausia šv. Kalėdų dovana yra kūdikėlis Jėzus – Dievas dovanoja žmonijai savo sūnų. Per tai prasmę įgauna ir mūsų kalėdinių dovanų dovanojimas. Patyrę tokį Dievo dosnumą, esame kviečiami ir patys būti dosnūs – dalytis vieni su kitais. Ir tai kreipia mus toliau nei materialinės dovanos. Pagal Dievo pavyzdį mes esame kviečiami dovanoti patys save – atverti savo širdis vieni kitiems, dalytis gerumu ir gailestingumu (nuo gruodžio 8-osios prasidėjo gailestingumo metai).

Gruodžio 22 d. Švenčionėlių Carito namuose prie bažnyčios vykusi Kūčių vakarienė buvo gyvas pavyzdys to dosnumo, gailestingumo, dalijimosi meile ir gerumu – tikras atsiliepimas į popiežiaus Pranciškaus kvietimą grįžti prie tikrosios Kalėdų prasmės. Švenčionėlių Carito vadovė Vanda Golubeva, nuolat turinti idėjų ir organizuojanti prasmingus renginius, sumanė prie Kūčių stalo sukviesti vienišus ar stokojančius vyresnio amžiaus žmones, kad į jų gyvenimą įsilietų daugiau šviesos irpilnatvės. Jos idėją palaikė ir klebonas Raimundas Macidulskas.

Tokia šventė Švenčionėlių parapijoje vyko pirmąjį kartą. Kūčių stalo valgiais pasirūpino verslininkai Liudmila ir Arvydas Zitikiai, labdaringai veiklai dosniai skiriantys dėmesio ir lėšų. Organizuoti viską V.Golubevai padėjo Česlava Lapin, Česlava Nalivaikienė ir Jan Stvol.

Prie šventinio stalo susirinkusius pasveikino klebonas R.Macidulskas, kartu pakvietęs ir bendrai maldai. „Dega žvakelės, kvepia eglutė, čeža šienas, garuoja kisielius ir stovi dubuo kūčiukų – džiaugiamės Jėzaus Kristaus gimimu“, - sakė klebonas. Lauždami kalėdaičius linkėjome vieni kitiems prasmingo, gražaus ir laimingo gyvenimo, gerų švenčių ir vėl susitikti visiems ir dar gausiau prie tokio bendro Kūčių stalo.

Švenčionėlių progimnazijos vaikai kartu su mokytojomis Giedra Umbražiūniene ir Agne Šalniene skaitė eiles, atliko kalėdines giesmes ir visiems dalyviams įteikė savo pačių rankų darbo atvirutes ir prakartėles. Suėjimo dvasingą pakylėjimą harmoningai papildė ir Vandos Miloš ir Janinos Petrikienės duetas, atlikęs šiai progai labai tinkančias dainas, primenančias ir tuos, kurie nesėdi su mumis prie Kūčių stalo – vieni toli nuo tėviškės, kiti jau išėję į amžinybę...

Švenčionėliškiai džiaugėsi sulaukę ir viešnios iš Švenčionių – ponios Viktorijos, kuri atvyko pakiliai nusiteikusi ir su pačios keptais nepaprasto skonio aguoniniais pyragėliais.

Žinoma, iš po baltos staltiesės traukėme ir po šiaudą, simbolizuojantį, koks dar laukia gyvenimas, o klebonas dar ir „patikrino“, kiek jam lemta šioje parapijoje tarnauti. Šiaudas buvo netrumpas ir drūtas – vadinasi, bus nuveikta reikšmingų darbų parapijos žmonių labui.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis