Mes turime 353 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4547
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20748
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96778
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Veikli ir laiminga mama – laiminga visa šeima

2015 m. gruodžio 19 d. šeštadienis, Nr.95 (1531)

Kartais atsitinka taip, kad idėjai atsirasti visiškai nereikia pastangų. Užtenka kasdieniškai susiklosčiusios situacijos, kuri tarsi pajudina viską iš vietos. Populiariuose socialiniuose tinkluose Švenčionių krašto mamos dažnai diskutuoja apie savo mažamečius vaikus ir veiklą kartu su jais, apie mažylių užimtumo galimybes mūsų mieste. Būtent pokalbių metu buvo nuspręsta – REIKIA VEIKTI!

Pačioms mamoms imtis iniciatyvos pradėti veiklą tarpusavyje arba kartu su vaikais nėra paprasta ypač dėl laiko stokos: vienos prižiūri vaikus, kitos ir dirba tuo pačiu, visos rūpinasi namų buitimi. Bet kartais pabėgti nuo namų ruošos darbų, nuo kasdieniškų reikalų tikrai norisi ir reikia. Ir tada daugumai kyla klausimų – kur, su kuo, kada? Iš tikrųjų niekas neatsiranda iš niekur ir veltui. Kelioms mamoms buriantis į bendrą ratą, kilo idėja pradėti savotišką mamų su mažamečiais vaikais judėjimą-veiklą mūsų rajone. L.Liuteris sakė: „Net žinodamas, kad rytoj pasaulis suduš į šipulėlius, vis tiek sodinčiau obelį.“ Mes, mamos, turbūt idėjų turime daug daugiau, negu galimybių (reikia patalpų veiklai, lėšų), bet tikime, kad tas sodinamas mažas daigelis Švenčionių rajone prigis, augs ir vešės.

Gruodžio 12 dieną daugumoje Lietuvos miestų vyko VšĮ Veiklių mamų klubo organizuojamas renginys mamoms su mažamečiais vaikais. Jo tikslas – suburti kuo daugiau veiklių mamų į bendrą ratą ir toliau bendradarbiaujant rasti terpę savo rajone veiklai mamytėms su savo atžalomis. Tai kartu siekis pristatyti ir toliau plėtoti įvairias mamų veiklas bei įdomiai užimti ikimokyklinio amžiaus vaikus jiems būnant kartu su tėvais.

Klubo organizuojamas renginys vyko Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykloje. Programoje savo puikius pasirodymus pristatė ir gerą nuotaiką dovanojo mok. J.Razmienės vadovaujamas šokių kolektyvas „Aukštaitukas“ ir mok. E.Račinskienės „Erdviukai“. Dainomis linksmino mok. I.Vinikaitės ir L.Girulskienės mokinės. Esame dėkingi mokyklos direktoriui R.Gaidžiui už jaukų priėmimą švietimo įstaigoje, už suteiktą galimybę burtis į bendrą mamyčių ratą. Ačiū už dalyvavimą ir palaikymą Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vyriausiajai specialistei Ingai Varnienei. Na, o renginyje dalyvavusios mamos labiausiai turėtų padėkoti pačios sau, kad rado laiko, noro ateiti ir dalyvauti.

Renginio metu mamytes puošė vizažistė Dovilė Ivanauskaitė iš Švenčionėlių. Taip pat mamoms su vaikučiais buvo rengiama fotosesija. Ją šventės dalyviams padovanojo mūsų kraštietė Aliona Januš. Savivaldybėje bus išrinktas veiklių mamų klubo veidas, kuris bus visus metus savivaldybės veiklių mamų klubo reprezentaciniu veidu. Dalyvės nuotraukas ras internete. Tad nuoširdžiai dėkojame savo darbais prisidėjusioms prie renginio Dovilei ir Alionai.

Daugiau informacijos apie VšĮ Veiklių mamų klubo organizuojamą tolesnę veiklą rasite internete (veikliumamuklubas.weebly.com). VšĮ Veiklių mamų klubo Švenčionių filialo vadovė/koordinatorė – Liudmila Jemeljanova (l.jemeljanova@gmail.com). Sekite informaciją ir junkitės į bendrą veiklių mamų ratą. Kuo mūsų bus daugiau, tuo daugiau ir nuveiksime ne tik dėl savęs, bet ir dėl savo vaikų, dėl šeimos. Būkite aktyvios. Auginkite vaikus ir kartu aukite pačios!

Liudmila JEMELJANOVA

Jolita GARBULIENĖ

 
Reklaminis skydelis