Mes turime 284 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:269
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16470
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92500
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Išbandyk profesiją gyvai

2015 m. lapkričio 25 d. trečiadienis, Nr.88 (1524)

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos 1c ir 3b klasių mokiniai bei jų auklėtojos Rima Grigonienė ir Jolita Žemienė lapkričio 10 dieną susitiko su VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pareigūnais Gediminu Garla ir Voitu Paukšta.

Pirmiausia mes nuėjome į konferencijų salę, kurioje G.Garla pradėjo paskaitą. Jis kalbėjo apie valstybės sienos su Baltarusija apsaugą. Vėliau demonstravo skaidres, kuriose smulkiai aprašyta, ką reikia daryti, norint tapti pasieniečiu. Taip pat užkardos kapitonas agitavo mokinius tapti Jaunojo pasieniečio būrelio nariais. Buvo rodomas filmukas, kuriame pasakojama, ką veikia būrelio nariai.

Vėliau pasieniečiai aprodė ir patalpas. Užkardos statiniuose yra visos būtinos pasieniečių tarnybai vykdyti patalpos – budėtojų kambarys, ginklų saugykla, laikinojo sulaikymo patalpa, kabinetai pareigūnams, sulaikytos kontrabandos ir inventoriaus laikymo patalpos, sporto kambarys. Pamainomis dirbantiems ar iš toliau į tarnybą pasienyje atvykusiems pareigūnams įrengtos miegamojo patalpos. Buvo visiška tyla, kada pasienietis V.Paukšta pasakojo apie ginklus ir pasieniečių daiktus. Galiausiai mokiniams buvo parodytas apžvalgos bokštas. Užlipę ant jo matėme Baltarusijos teritoriją. Sužinojome, jog teritorijoje taip pat yra aikštelė VSAT sraigtasparniams tūpti ir kilti. Užkardoje įrengtas ir voljerų blokas pasieniečių tarnybiniams šunims, dresavimo aikštelė. Deja, šunys buvo tarnyboje.

Taigi laikas, praleistas Švenčionių užkardoje, neprailgo. Praturtėję naujomis žiniomis apie pasieniečių darbą, susipažinę su šio darbo ypatumais, sugrįžome į namus. Susitikimas su pasieniečiais mums visiems paliko didelį įspūdį. Ir kas žino, gal kažkas iš mūsų būrio, dalyvavusio susitikime, ateityje taip pat priims mokinius, pasakos apie savo darbą.

Ernestas PALSKIS

 
Reklaminis skydelis