Mes turime 350 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1412
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11599
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87629
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mokykla be sienų

2015 m. lapkričio 21 d. šeštadienis, Nr.87 (1523)

Ankstų penktadienio rytą grupė Švenčionių progimnazijos 8a, 8b ir 8d klasių mokinių skubėjo į Vilnių. Kelionės tikslas - apsilankyti LITEXPO parodų rūmuose. Tą dieną vyko parodos „Mokykla 2015“ atidarymas. Tik įėję į LITEXPO rūmus pamatėme mūsų šalies prezidentę Dalią Grybauskaitę, kuri atvyko atidaryti parodos ir pasveikinti jos dalyvius.

Pirmiausia apsilankėme parodos ekspozicijoje „Mokykla be sienų“. Su nuostaba žvalgėmės po gausybę stendų, kuriuose pristatytos visai neseniai sukurtos ateities mokyklos naujovės. Iškart mūsų dėmesį patraukė Aktyviosios klasės pristatymas. Norėjome pamatyti, kas šiais metais naujo siūloma mokykloms, nes mes jau kurį laiką naudojamės aktyviosiomis lentomis ir labai dėl to esame laimingi. O tokių lentų mūsų progimnazijoje yra jau net 10. Aktyviosios klasės stendo naujovė, jog kiekvienam mokiniui per pamoką skiriamas planšetinis kompiuteris. Pamatėme 3D spausdintuvus, kurie spausdino išties puikiai. Taip pat naujos kartos išmaniąją lentą, kuriai nereikėjo projektoriaus, nes visos programos įdiegtos tiesiogiai ekrane. Stebėjome gestų kalbos pamokėlę, užsukome ir į Vikingų kaimelį, matavomės vikingų karinę aprangą, rankose laikėme kardą. Savaime aišku, negalėjome praeiti pro šalį ir nesustoti prie Atradimų laboratorijos stendų, kuriuose buvo demonstruojami robotai, mini staklės ir mikroskopai. Visus sužavėjo stebuklingi „akinukai“, gebantys skenuoti žmogaus organizmą.

Parodoje pristatytos ir įvairios pramogos mokiniams. „Uno parks“ išbandėme kliūčių trasą, mynėm dviratį ir monitoriaus ekrane matėme, kokį kelio ruožą pavyko įveikti. Žaidėme didžiulėmis šaškėmis. Drąsiausieji iš mūsų išbandė automobilį, kuriame galėjome ne tik pasėdėti, bet ir pajusti tai, ką junta žmogus tuo metu, kai automobilis patenka į autoįvykį.

Spėjome apsilankyti ir antroje parodos ekspozicijoje „Vaikų šalis“. Domėjomės naujais žaislais, ekologiškais produktais ir drabužėliais, stebino knygų gausa, skirta mokyklinio amžiaus vaikams ir ikimokyklinukams. Kadangi patys dalyvaujame akcijoje „Kamštelių vajus“, tai iš karto dėmesį atkreipėme į akcijos sumanytojų ir organizatorių demonstruojamus įvairius mokinių darbus ir ypač mažų vaikų pamėgtą didžiulį kamštelių baseiną. Tikime, jog šiame baseine yra ir mūsų kamšteliai, nes šiais metais surinkome 301 kg ir konkurse užėmėme garbingą IV vietą.

Šią kelionę į parodą mums organizavo progimnazijos direktorius J. Semaško už puikų darbą dalyvaujant akcijoje „Uždekime žvakeles“.

Grįžę į mokyklą pirmadienį susirinkome skaitykloje prie apskrito stalo aptarti kelionės įspūdžių bei pateikti pasiūlymų dėl mūsų progimnazijos ugdymo plėtros. Apibendrinęs mokinių pasisakymus progimnazijos direktorius pastebėjo, jog labiausiai mokiniams patiko Atradimų laboratorijos pristatytos naujausios technologijų kryptys. Gimė puiki mintis, jog ir mūsų progimnazijoje galima steigti kūrybines laboratorijas, kuriose žingeidūs mokiniai galėtų kurti, atlikti bandymus, mokslinę teoriją praktiškai sieti su gyvenimu.

Apsilankę parodoje „Mokykla 2015“ įsitikinome, jog mūsų progimnazijos mokomųjų kabinetų įranga atitinka šiuolaikinės pamokos reikalavimus ir suteikia mokiniams visas galimybes tobulėti ir kurti.

Jurgita MAŽUTO

Aurelija MATUKAITĖ

 

Mokinių mintys apie parodą:

Su plunksna ir rašalu buvo labai įdomu rašyti ant vaškinių lentelių. (Martyna Burkauskaitė, Gabrielė Ginko, Gabija Lazdinytė, 8a kl.)

Norėčiau dar kartą apsilankyti tokioje parodoje, nes man viskas patiko. (Deividas Kalvelis, 8a kl.)

Man labiausiai patiko Atradimų laboratorijos naujovių demonstravimas. (Aurelija Matukaitė, 8d kl.)

Likome maloniai nustebintos Vikingų kaimelio pasirodymu ir gestų kalbos pamokėle. (Kotryna Miloševičiūtė, 8b kl. ir Jurgita Mažuto, 8d kl.)

Išbandžiau „Uno parks“ kliūčių trasą. Labai patiko. (Vladimir Podlipskis, 8d kl.)

Dviratis buvo nepaprastas, patiko ne tik minti jį, bet ir tuo pačiu metu matyti trasą monitoriuje. (Arensas Milaševskis, 8b kl.)

 
Reklaminis skydelis