Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3578
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13765
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89795
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ministrė A. Pabedinskienė: „Pertvarkomi Pabradės vaikų globos namai: vaikai gyvens bendruomenėje“

2015 m. lapkričio 14 d. šeštadienis, Nr.85 (1521)

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė ir suinteresuotoms institucijoms derinti pateikė Vyriausybės nutarimo projektą dėl Pabradės vaikų globos namų pertvarkos.

„Pertvarkius globos namus vaikai gyvens bendruomenėje ir tokiu būdu geriau įsilies į visuomenę bei galės išmokti daugiau savarankiškumo, geriau pasiruošti ateičiai, nei kad gyvendami institucijoje. Tai ir yra mūsų tikslas – kad vaikai gyventų šeimoje arba kuo šeimai artimesnėje aplinkoje“, - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Po reorganizacijos vaikai gyvens po 4-7 butuose ir namuose su visa reikiama suaugusiųjų priežiūra.

Vaikams ir toliau bus užtikrintas psichologo, neformaliojo švietimo ir vaikų užimtumo paslaugų teikimas, tik vaikai gyvens artimoje šeimai aplinkoje ir bendruomenėje, sudarant jiems sąlygas geriau integruotis į visuomenę ir pasirengti savarankiškam gyvenimui.

Visiems vaikams bus sudaryta galimybė lankyti tą pačią ugdymo įstaigą, kurią lankė iki reorganizacijos. Bet visų pirma bus įvertinti visų vaikų individualūs poreikiai.

Šiuo metu Pabradės vaikų globos namuose ilgalaikę (trumpalaikę) socialinę globą gauna 32 vaikai.

Rugpjūčio 31 d. uždaryti vaikų globos namai „Putinas“. 19 čia gyvenusių vaikų įsikūrė dviejuose bendruomeniniuose globos namuose Marijampolėje ir vienuose grupinio gyvenimo namuose vaikams su negalia.

SADM inf.

 
Reklaminis skydelis