Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3341
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13528
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89558
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Saugaus eismo viktorina „Šviesoforas – mano draugas“

2015 m. lapkričio 7 d. šeštadienis, Nr.83 (1519)

Visi mes esame eismo dalyviai ir, norėdami išvengti nelaimių keliuose, privalome ne tik žinoti, bet ir laikytis saugaus eismo ir elgesio taisyklių. Kad mūsų vaikai gatvėje jaustųsi saugūs, turime juos supažindinti ir nuolat priminti apie gatvėje slypinčius pavojus.

Spalio mėnesį Švenčionių lopšelyje-darželyje „Gandriukas“ vyko rajoninė saugaus eismo viktorina „Šviesoforas - mano draugas“, kurioje dalyvavo Švenčionėlių lopšelio-darželio „Vyturėlis“ „Drugelio“, Švenčionių lopšelio-darželio „Gandriukas“ „Ežiukų“ ir „Volungiukų“ grupių komandos. Jos parengė namų užduotis – prisistatymą saugaus eismo tema, atliko teorines bei praktines užduotis: atsakinėjo į pateiktus klausimus, minė mįsles, turėjo teisingai įvardinti kelio ženklus, varžėsi kapitonų rungtyje.

Vaikų žinias stebėjo ir vertino kompetentinga komisija: Švenčionių lopšelio-darželio direktorė Ulenija Poklikajeva, Švenčionėlių lopšelio-darželio „Vyturėlis“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rima Paškonienė, Švenčionių policijos komisariato specialistės Diana Stuglienė ir Vaida Mikulėnienė.

Renginio vedėjų – pelytės Smailianosytės ir policijos bičiulio Amsio parengtos viktorinos užduotys skatino vaikus taikyti turimas praktines ir teorines žinias sukurtoje saugaus eismo aplinkoje, patirti pažinimo, pasitikėjimo savimi, saviraiškos džiaugsmą. Pramoginė- kūrybinė viktorina „Šviesoforas – mūsų draugas“ parodė, kad saugaus eismo įgūdžiai, suformuoti per žaidimus, atradimus, praktines situacijas, vaikams padeda sukurti saugaus elgesio modelį.

Pasibaigus viktorinai dalyvius padėkos raštais ir saldžiais prizais apdovanojo organizatoriai. Policijos pareigūnė Diana Stūglienė palinkėjo saugaus eismo taisyklių mokyti ir savo tėvelius, kurie dažnai pamiršta rodyti tinkamą saugaus elgesio gatvėje pavyzdį savo atžaloms.

Vaikus labai pradžiugino padovanotos knygelės, atšvaitai ir smagus bendras šokis.

Andželika TROBUTIENĖ

 
Reklaminis skydelis