Mes turime 156 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1054
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17255
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93285
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skaitytojo laiškas

2015 m. lapkričio 7 d. šeštadienis, Nr.83 (1519)

Kultas, arba Kaip G.Romanova kaso nugarą Rimantui Klipčiui

Pareikšti savo nuomonę rajono gyvenimo klausimais paskatino laikraštyje „Švenčionių kraštas“ spalio 10 d. Irenos Pauliukevičienės publikacija „Vietoj žadėto skaidrumo ir demokratijos įsigali „šeimyninė ranga“ ir kultas“.

Perskaičiau ir susimąsčiau: o juk parašyta gryna tiesa.

Štai, „ŽK“ 2015 m. birželio 20 d. publikacijos „Mero rinkimų aidai“ autorius, kažkoks skaitytojas (o tas skaitytojas tai tikriausiai G.Romanova), pliekia „Švenčionių krašto“ laikraštį ir „buvusią žurnalistę“, neva be paliovos pilstančią pamazgas ant sveikų galvų. Tai štai, tas „jo“ (ar jos) straipsnis ir yra pilstymas pamazgų ant sveikų, garbingų žmonių galvų. Kiek jame cinizmo! O pliekia už tai, kad prasidėjus rinkiminei kampanijai neva buvo kruopščiai aprašinėjami buvusio mero atlikti ir „iliuziniai“ (matyt, taip vadina planuojamus) darbai, dažname laikraštyje būdavo net po kelias nuotraukas, liaupsinamas už apsilankymą renginiuose, įstaigose.

Ir iš tiesų meras V.Vigelis lankėsi daugelyje renginių, tai buvo aprašoma. Juk R.Klipčius daro tą patį. „ŽK“ niekada nebuvo aprašomi renginiai, kuriuose dalyvavo V.Vigelis, o jei kuris renginys ir buvo aprašytas, tai V.Vigelio nuotraukos buvo iškarpomos. Užtat gana dažnai publikuojamos nekorektiškos V.Vigelio karikatūros, pilamas purvas.

O ką matome dabar? OgiKIEKVIENAME „ŽK“ laikraštėlyje (K.Trapiko žodžiais) dedama nuo kelių iki keliolikos Rimanto Klipčiaus nuotraukų, kai kur pirmame puslapyje net po 2-3 greta. Maža to, publikuojamos nuotraukos ne tik Rimanto Klipčiaus ir „valdančiųjų“ tarybos narių, bet ir jų žmonų, vaikų, giminių. Trūksta tik jų naminių gyvūnėlių. Tuo tarpu čia su žiburiu nerasi nei V.Vigelio, nei kitų opozicijoje esančių tarybos narių veidų. Net Seimo nariui P.Čimbarui vietos neatsiranda.

O ir Rimantas Klipčius ne iš kukliųjų. Štai 2015 m. rugpjūčio 8 d. „ŽK“ publikacijoje „100 dienų mero pareigose“ skundžiasi: „ ... dalis rajono spaudos, o tiksliau – su opozicija susijęs laikraštis, mano veiklą arba ignoravo, arba vos teikėsi paminėti, jog vienur ar kitur mane pastebėjo“. Negražu naujajam merui, dar visai nieko nenuveikusiam, skųstis dėmesio stoka ir reikalauti jo aukštinimo.

Nežiūrint to, beveik visuose „Švenčionių krašto“ numeriuose visi svarbesni jo dalyvavimai renginiuose buvo aprašyti ir pailiustruoti, ir ne karikatūromis, o gražiomis nuotraukomis, kai kuriose net su žmona, vaiku. Tokios garbės buvęs rajono meras V.Vigelis Klipčiams priklausančiame laikraštyje „ŽK“ niekada per paskutinius nepatyrė.

Taigi Rimantas Klipčius per anksti bando kurti sau brežnevinio stiliaus kultą, kai tuometinėje spaudoje vyravo dvi temos: viskas apie Brežnevą ir truputis apie orų prognozę. Na, dabartiniame „ŽK“ laikraštyje vyrauja trys temos: viskas apie Rimantą Klipčių, truputis apie darbą ir daug kritikos, kaip blogai buvo prie Vigelio. Gaila, kad Rimantas Klipčius dar neįsisavino seniai žinomos tiesos: žemindamas kitą, savęs neišaukštinsi. O laikas!

Jonas JONELIS

Cirkliškio k. gyventojas

 
Reklaminis skydelis