Mes turime 249 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1055
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19599
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66925
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tarptautinėje parodoje – 5 rajono fotografų darbai

2015 m. spalio 7 d. trečiadienis, Nr.74 (1510)

Spalio 2 dieną (penktadienį) ką tik baigtame renovuoti Mažeikių krašto muziejuje atidaryta 11-oji tarptautinė fotografijos paroda „Gyvos žemės mintys 2015“.

Parodoje eksponuojami 14-os šalių fotografų darbai. Parodos ekspozicijoje – ir 5-ių mūsų rajono fotografų: Benediktos Jakštienės, Vaido Garlos, Rimanto Nalivaikos, Algio Jakšto ir šiuo metu Italijoje gyvenančios Dalios Smagurauskaitės, darbai. Iš šio penketuko geriausiai sekėsi Vaidui Garlai, kurio fotografijos buvo įvertintos UAB „Edzaras“ įsteigtu prizu ir parodos diplomu. Visi fotografai, kurių fotografijas rimta vertinimo komisija: pirmininkas Stanislovas Žvirgždas (Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas) ir nariai: Jonas Staselis (Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas), Saulius Jokužys (Lietuvos fotomenininkų sąjungos valdybos narys), Zigmantas Kristutis (Mažeikių sav. Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas), atrinko ekspozicijai, gavo po parodos katalogą. Ir dar vienas svarbus niuansas, kadangi paroda buvo atidaroma tą pačią dieną, kai įvyko oficialus renovuoto muziejaus atidarymas, tai jau pirmąją dieną parodą aplankė labai daug žiūrovų.

„Švenčionių krašto“ inf.