Mes turime 203 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3622
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17621
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64947
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šv. Mišių aukojime dalyvavo 18 kunigų

2015 m. spalio 10 d. šeštadienis, Nr.75 (1511)

Antradienį, spalio 6-ąją, į Švenčionėlių bažnyčią klebono Raimundo Macidulsko sukviesti iš visos Lietuvos suvažiavo jo kursiokai. Žinoma, ne visi iš tokio gausaus būrio (1988 m. į Kauno kunigų seminariją buvo priimti virš 40 klierikų, o 1993 m. kunigo įšventinimus gavo 30, šiuo metu kunigauja 25) galėjo atvažiuoti, bet į susitikimą atvyko 18 buvusių kurso draugų. Suvažiavo kunigai iš visos Lietuvos vyskupijų. Tolimiausias taškas, ko gero, - Kražiai.

Šv. Mišias aukojo trys Vilniaus vyskupijoje klebonaujantys kunigai: Švenčionėlių klebonas Raimundas Macidulskas, Vilniaus katedros klebonas Virginijus Česnulevičius ir švenčioniškiams gerai pažįstamas Visagino klebonas Vidmantas Rudokas.

Nustebino ir į šv. Mišias Švenčionėlių bažnyčioje susirinkęs gausus tikinčiųjų būrys. Kaip vėliau dėkodamas atėjusiems kunigas Vidmantas Rudokas sakė, kad kitose parapijose ir per šventines dienas tiek tikinčiųjų nesusirenka, o čia eilinę savaitės dieną tiek susirinko.

Norėčiau pacituoti keletą minčių iš pamokslo, kurį pasakė Vilniaus katedros klebonas Virginijus Česnulevičius. Jis kalbėjo apie atsakingumą, apie pasirinkimą, pašaukimą ir apie sugebėjimą džiaugtis kito žmogaus pasirinkimu, sėkme, Matyt, ne vienas pagalvojo apie save. Iš tikrųjų ar taip jau dažnai mes mokame džiaugtis kito žmogaus sėkme, teisingu pasirinkimu? Svarbi buvo ir kita pamokslo metu paliesta tema – lenktyniavimas, kuris buvo ir tarp Kristaus mokinių, kurio pilna ir šiuolaikinėje visuomenėje. O gal reikėtų, kaip savo laiškuose kvietė apaštalas Paulius, lenktyniauti meilėje? Pamokslo metu buvo prisiminta ir kurso globėja šventoji Jėzaus Teresėlė.

- Ne viską mes turime ir nesam tobuli, bet kiekvienas galim siekti šventumo. Kiekviena akimirka svarbi mums, - baigdamas pamokslą sakė kunigas Virginijus Česnulevičius.

Baigiantis šv. Mišioms buvę kurso draugai dėkojo Švenčionėlių šv. Edvardo parapijos klebonui Raimundui Macidulskui už pakvietimą atvykti į susitikimą ir bendrą maldą. Beje, kaip vėliau sakė pats kunigas Raimundas Macidulskas, jų kursas jau kuris laikas susitinka du kartus per metus, o tai iš tiesų pagirtinas dalykas, kai žmonės turi noro bendrauti, kai yra galimybė pasižiūrėti, kaip atrodo vieno ar kito parapija, o gal kažkokią patirtį panaudoti ir savo parapijoje.

Beje, kiek prisimenu, ir mūsų rajone tai jau trečias 1993 m. Kauno kunigų seminariją baigusio kurso susitikimas. Kai Vidmantas Rudokas buvo Švenčionių klebonas, susitikimas vyko ten, po to Labanoro klebono Jurgio Kazlausko pakviesti kurso draugai meldėsi ką tik pašventintoje naujoje Labanoro bažnyčioje, o štai dabar Raimundo Macidulsko pakviesti 17 jo kurso draugų kunigų meldėsi Švenčionėlių bažnyčioje.

Algis JAKŠTAS