Mes turime 415 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3851
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20052
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96082
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gera „Pradžios“ pradžia

2015 m. spalio 10 d. šeštadienis, Nr.75 (1511)

Jau antrus metus smalsius protus jaukia „Auksinio proto“ žaidimas, suburiantis ne tik nemažą auditoriją prie televizijos ekranų, bet ir sukviečiantis norinčius pasivaržyti ir papildyti žinių bagažą. Juk ir neatsakius į klausimą, sužinojęs atsakymą, kitą kartą jau žinosi.

Antradienio vakarą į pirmojo turo „Auksinio proto“ varžytuves Švenčionyse, „Beržuvio“ restorane, susirinko ir 5-ios Švenčionių komandos: „Nuo iki“, „2-as aukštas“, „Šventėnų senjorai, „Pradžia“ ir „Žeimenėlė“. Koordinatorė Jolanta Olechnovič supažindino komandas su taisyklėmis, o po to prasidėjo žaidimas. Pirmame ture reikėjo pasakyti Lietuvos miestelio pavadinimą. Tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai lengvas klausimas, o iš tikrųjų viskas taip užšifruota, kad kai tik sužinai atsakymą, belieka skėstelėti rankomis – juk žinojau. Geriausiai pirmame ture sekėsi komandai „Pradžia“, surinkusiai 16 taškų.

Antro turo klausimai buvo susiję su Europos Sąjunga. Bene įdomiausias man asmeniškai buvo trečias turas – blicas. Ketvirto turo tema – „Paslėpta sąsaja“, o baigėsi žaidimas tema „Įvairūs“. Komandos dar turėjo galimybę užsidirbti papildomų taškų atsakydamos į bonuso klausimą. Čia buvo galimybė gauti nuo 4 iki 10 taškų. Visi su nekantrumu laukė, kol Inga Varnienė suskaičiuos taškus, o Jolanta Olechnovič paskelbs nugalėtoją.

Surinkusi 65 taškus pirmąją vietą užėmė komanda „Pradžia“, antroje vietoje su 59 taškais liko „Šventėnų senjorai“, o trečią vietą, surinkusi 46 taškus, užėmė „Žeimenėlės komanda, ketvirtoje su 32 taškais liko „Nuo iki“ komanda, penktą vietą su 25 taškais užėmė „2-as aukštas“.

Štai tokie pirmo etapo rezultatai, o kadangi prieš akis dar trys etapai, tai visos komandos dar turi šansų laimėti. Reziumuojant galima pasakyti, kad klausimai buvo ne iš lengvųjų ir gana sukti. Kitas žaidimas vėl vyks antradienį, kaip ir įprasta – „Beržuvio“ restorane. Šio restorano direktoriui Arvydui Zitikiui už suteiktas patalpas žaidimo „Auksinis protas“ dalyviai ir organizatoriai atsidėkojo plojimais.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis