Mes turime 263 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2851
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21395
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68721
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2015 m. rugpjūčio 12 d. trečiadienis, Nr.59 (1495)

Pavogė medieną

Rugpjūčio 4 d. registruotas viešosios įstaigos pareiškimas, kad girininkijoje neteisėtai iškirsta ir pavogta 8.80 kub. m. medienos, turtinė žala 370 eurų, aplinkai padaryta žala 2024 eurai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Nupylė kurą

Rugpjūčio 5 d. registruotas uždaros akcinės bendrovės direktoriaus pareiškimas, kad Švenčionyse iš autobusų, stovinčių aikštelėje, išplėšti kuro užpylimo liukai ir nupiltas dyzelinis kuras iš penkių autobusų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Bandė pasmaugti motiną

Rugpjūčio 8 d. registruotas pranešimas, kad Senos Pašaminės kaime neblaivus (2.46 prom.) 33 metų vyras namuose sukėlė žodinį konfliktą ir rankomis stvėrė motinai už kaklo, bandė smaugti, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

17-metė grasino nužudyti

Rugpjūčio 5 d. registruotas pranešimas, kad girta 17-metė mergina namuose grasino nužudymu motinai, elgėsi agresyviai, daužė indus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 145 str. 1 d.

 

Degė dalis poligono teritorijos

Rugpjūčio 6 d. apie 12 val. gaisras kilo atviroje teritorijoje šalia Meškerinės viensėdžio, Pabradės seniūnijoje. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams degė dviejuose žydiniuose miško paklotė. Apie 50 ha žemės sklypas apaugęs pavieniais medžiais ir krūmais jau buvo išdegęs. Gesinant gaisrą dalyvavo trys miškininkų gaisrinės automobilinės cisternos, Vilniaus APGV Švenčionių PGT Pabradės komandos automobilinė cisterna bei po vieną automobilinę cisterną iš Priešgaisrinės apsaugos tarnybos prie Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Prienų ir Sarių ugniagesių komandų. Gaisrą gesinti talkino Lietuvos kariuomenės generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro Pabradės poligono du priešgaisriniai šarvuočiai M-113 su 2 t vandens ir 100 kareivių. Gaisras likviduotas rugpjūčio 7 dieną.

Gaisro metu išdegė apie 50 ha poligono pratybų lauko pavienių medžių ir žolės, apie 10 ha miško paklotės. Gaisro priežastis nustatinėjama.

 

Degė šiukšlės

Rugpjūčio 9 d. apie 23 val. ugniagesiai gelbėtojai buvo iškviesti gesinti šiukšlių atviroje teritorijoje šalia pastatų esančių Vilniaus g. 62 Švenčionėlių mieste.

Gaisro priežastis ir aplinkybės nustatinėjami.

 

Savaitės apžvalga

Nuo 2015-08-03 iki 2015-08-10 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota: 1 nusikaltimas žmogaus sveikatai, 29 viešosios tvarkos pažeidimai ir 6 chuliganizmai. Per šį laikotarpį įvykdytos 3 vagystės, įvyko 2 eismo įvykiai, sulaikyti 3 neblaivūs vairuotojai, 75 asmenys nubausti už KET pažeidimus, 110 asmenų nubausta už administracinius teisės pažeidimus, rasti 2 lavonai, 3 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.