Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1725
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17926
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93956
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vasara – tai mažas gyvenimas

2015 m. liepos 29 d. trečiadienis, Nr.55 (1491)

Kiekvienas turi savo minčių apie vasarą. Kiekvienas turi savo planų ir įspūdžių... Kiekvienas laukia vasaros tarsi stebuklo.

Vaikams vasara reiškia kažką nuostabaus, kai nereikia keltis į mokyklą, kai galima eiti į lauką be šiltų drabužių, lakstyti iki vėlumos. Kai nėra jokių rūpesčių, kai kiekvieną dieną tavęs laukia tik džiaugsmas.

Apsiniaukusią, tačiau dėl to nepraradusią savo žavumo, liepos 20 dieną, lankantys Švenčionių socialinių paslaugų centro Vaikų dienos centrą „Šaltinėlis“ vaikai susiruošė į kelionę prie jūros. SOS vaikų poilsiavietėje, įsikūrusioje Klaipėdos rajone esančiame senoviniame žvejų kaimelyje Karklė, jiems buvo organizuota keturių dienų vasaros stovykla. Kartu džiaugėmės gražia gamta, tvarkinga teritorija, ramia aplinka, saulėtomis dienomis, gaiviu pajūrio oru ir vos už 300 metrų banguojančia jūra.

Stengėmės, kad kiekviena diena būtų vaikams nepamirštama, savaip maloni ir ypatinga. Susipažinome su vietove, ieškojome gintaro, rinkome jūros nuglūdintus akmenėlius. Drąsiausi maudėsi jūroje, šokinėjo per plūstančias bangas. Stovyklavietėje įrengtoje sporto aikštelėje vyko sportiniai, komandiniai, judrieji žaidimai. Keltu vykome į Smiltynę. Lankėmės Lietuvos jūrų muziejui priklausančiame delfinariume, kur vyksta delfinų (Juodosios jūros afalinų) ir Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymai. Apsilankėme ir 10 km atstumu nuo Klaipėdos įsikūrusiame zoologijos sode, kuriame yra apie 200 vienetų gyvūnų (per 150 rūšių) ir vykdomos įvairios nykstančių gyvūnų išsaugojimo programos.

Paskutinę dieną buvo numatyta saldžioji ekskursija į Klaipėdos konditerijos fabriką „Roshen“. Vaikai ne tik teoriškai susipažino su konditerinių gaminių gamyba, bet ir savarankiškai pasigamino savo rankų darbo ledinuką, atkartojant profesionalių konditerių darbą karamelės gamybos pamokoje. Ekskursijos pabaigoje vaikų laukė saldžios dovanėlės.

Vasaros stovykla – tai puikus būdas gerai praleisti laiką su bendraamžiais, naudingas ir turintis prasmę poilsis. Tai kūryba, sportas, gebėjimas susitarti, būti atsakingu ir veikti kartu. Svarbiausia, kad vasara išliktų atmintyje, kad prisimintum ją lietingą rudenį ir šaltą žiemą, ir kad šie prisiminimai sušildytų.

Oksana TEILANS

 
Reklaminis skydelis