Mes turime 402 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2733
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18934
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94964
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kunigas Antanas Domeikis atšventė kunigystės 25-metį

2015 m. liepos 29 d. trečiadienis, Nr.55 (1491)

Keletą metų klebonavęs Strūnaičio parapijoje kunigas Antanas Domeikis jau kelinti metai kunigauja Tverečiaus parapijoje, administratoriumi buvo paskirtas 2010-07-07, kur Liepos 27 dieną ir įvyko iškilminga šventė, skirta kunigo Antano Domeikio kunigystės 25-mečiui paminėti.

Įdomus sutapimas – šiemet švenčiame Lietuvos nepriklausomybės 25-metį, tiek pat metų kunigauja, ir tais pačiais 1990 metais, gegužės 27 dieną į kunigus įšventintas Antanas Domeikis, kurį, manau, geru žodžiu prisimena ne tik Strūnaičio parapijos, bet ir kitų parapijų tikintieji. Kaip vieno pokalbio metu sakė Švenčionių dekanas Medardas Čeponis, kiekvienas kunigui kunigystės 25-metis – tai svarbi data, tai pirmas jubiliejus, kurį verta švęsti. Matyt, todėl ir sugužėjo į kunigo Antano Domeikio kunigystės 25-mečiui skirtą šventę ne tik kolegos kunigai su Ignalinos dekanu Vidu Smagurausku priešakyje, bet atvažiavo ir europarlamentaras Bronis ropė, kultūros ministras Šarūnas Birutis, Ignalinos rajono meras Henrikas Šiaudinis ir dar būrys kitų garbių svečių.

Šv. Mišias, skirtas gražiai kunigo Antano Domeikio kunigystės sukakčiai, Tverečiaus Švč. Trejybės bažnyčioje aukojo Ignalinos dekanas Vidas Smagurauskas. Tarp jam talkinusių kunigų buvo ir Adutiškio klebonas Vytautas Pūkas, bei 36 metus Tverečiaus parapijoje klebonavęs Steponas Tunaitis.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis