Mes turime 215 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1150
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17351
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93381
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mero patarėjui V. Klimantavičiui skirta bauda

2015 m. liepos 18 d. šeštadienis, Nr.52 (1488)

Viešųjų pirkimų tarnyba laimėjo bylą prieš buvusį Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorių, dabartinį rajono mero Rimanto Klipčiaus patarėją Valdą Klimantavičių.

 

Valdo ir patarinėja vilniečiai

Naujasis rajono meras vilnietis Rimantas Klipčius ir į kompaniją renkasi vilniečius. Po A.Zuoko pasižvalgymo po rajono infrastruktūrą procesas suintensyvėjo. Meras savo pirmąjį patarėją išsirinko vilnietį, buvusį Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorių Valdą Klimantavičių. Dabartinės pareigos ponui V. Klimantavčiui, žinoma, ne karjera, bet, matyt, prasmės turi, antraip čia laiko negaištų.

Patarėjas V.Klimantavičius – mero partietis, A.Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos narys, buvęs šios partijos kandidatų sąraše į Vilniaus miesto tarybą, bet nepraėjęs. Paaiškėjo, kad buvęs aukštas valdininkas mūsų rajono mero patarėju tapo jau bemindamas teismo slenkstį.

 

Mero patarėjas – pažeidęs Viešųjų pirkimų įstatymą

Ankstesnėje darbovietėje – Vilniaus miesto savivaldybėje, V.Klimantavičius pažeidė įstatymą ir pridarė savivaldybei žalos.

2013 m. gruodžio mėnesį, pasibaigus sutarčiai tarp Vilniaus savivaldybės administracijos ir UAB „Pontem“ (buvusi UAB „Smulkus urmas“), savivaldybė toliau pirko maistą ikimokyklinio ugdymo įstaigoms iš tos pačios įmonės, nepaskelbusi naujo konkurso ir neįvykdžiusi kitų viešojo pirkimo procedūrų.

Tyrimas buvo pradėtas bendradarbiaujant su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) atliko 2010 m. gruodžio 14 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ir UAB „Smulkus urmas“ pasirašytos maisto produktų Vilniaus miesto ikimokyklinėms ugdymo įstaigoms pirkimo-pardavimo sutarties atitikties VPĮ vertinimą pagal STT pateiktą medžiagą.

Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė, kad 2013 m. gruodį, pasibaigus sutarčiai tarp Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ir buvusios UAB „Smulkus urmas“ (UAB „Pontem“), savivaldybė toliau pirko maisto produktus ikimokyklinio ugdymo įstaigoms iš tos pačios įmonės, nepaskelbusi naujo viešojo pirkimo konkurso ir neįvykdžiusi kitų viešojo pirkimo procedūrų.

Vien nuo 2013 m. gruodžio 15 d. iki 2014 m. kovo 31 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracija UAB „Pontem“ už maisto produktus neteisėtai sumokėjo 7 milijonus 983 492 Lt.

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti Viešųjų pirkimų tarnybos nutarimą, kuriuo buvo paskirta 434 eurų bauda buvusiam Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui Valdui Klimantavičiui, dabartiniam mero Rimanto Klipčiaus patarėjui.

Tiesa, bauda stebėtinai neproporcingai maža palyginus su neteisėtai išleistais beveik 8 mln., bet esmė – pripažintas faktas, kad V.Klimantavičius pažeidė įstatymą. Teismo nutartis yra galutinė.

Nubaustas valdininkas dabar patarinėja naujajam mūsų rajono vadovui Rimantui Klipčiui, kurio šeimą slegia milijoninės skolos... Tikriausiai per tris mėnesius jos dar „neužgijo“? Antraip tai tikriausiai būtų iškilmingai pranešta visuomenei.

 

Mero patarėją skraidino „Arvi“

Prieš keletą metų skandalu virtusioje kelionėje į Kazachstaną, kuri tuometinei ūkio ministrei Birutei Vėsaitei kainavo postą, ministrę lydėjo ir du Vilniaus miesto savivaldybės atstovai, kurių vienas buvo tas pats Valdas Klimantavičius. Jie į Astaną išskrido bendrovės „Arvi“ užsakomuoju reisu. Sako, vykę susitikti su Astanos miesto savivaldybės atstovais, susipažinti su miesto valdymu, vykdomais projektais, pristatyti Vilnių, pagrindinius Vilniaus plėtros ir investicinius projektus bei aptarti bendradarbiavimo galimybes. Bet skrido „Arvi“ kalakutų lėšomis... Ministrė po to iš posto „išskrido“, o V. Klimantavičiui labiau pasisekė. Galimą piktnaudžiavimą tyrusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nutarė apsiriboti įspėjimu. Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius nusprendė, kad šis asmuo – jam geriausias patarėjas.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis