Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4754
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14941
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90971
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Džiugios akimirkos kaimo sodyboje

2015 m. liepos 15 d. trečiadienis, Nr.51 (1487)

Mūsų vaikai gimė ir auga informacijos ir technologijos amžiuje. Bene kiekvieno namuose yra kompiuteris, internetas, mobilieji telefonai, televizija. Jauni tėveliai daug dirba, visur skuba ir todėl mažai laiko skiria savo atžaloms papasakoti apie tai, kad visi mes esame gamtos dalis.

Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ „Boružėlių“ grupės ugdytiniams su auklėtoja Marina Grigiene šiuo atveju pasisekė. Netoli Pabradės esančios sodybos šeimininkai ponai Arvydas ir Liudvika pakvietė mus aplankyti jų ramų ir gražų gamtos kampelį. Ši idėja sudomino mus, nes su mažaisiais ugdytiniais nemažai kalbėjome apie naminius gyvūnus.

Vaikai nekantravo susipažinti su gyvūnėliais. Autobusiuku išvykome į kelionę. Baltakamieniais beržais ir žaliaskarėmis pušimis apsodintas kelias vedė į kaimelį. Atvažiavę grožėjomės puikiai tvarkoma aplinka. Susipažinome su šios sodybos gyvąja puošmena – ožkytėmis ir avelėmis. Vaikai gyvūnėlius maitino duona ir kopūstais. Ponia Liudvika papasakojo vaikams, kuo ožkos minta ir kam jos auginamos.

Vaišingi šeimininkai vaikus vaišino ožkos pienu su sausainiais ir traškučiais. Į grupę visi grįžo kupini įspūdžių, džiugių emocijų.

Vaiko pasaulio pažinimas prasideda nuo artimiausios aplinkos: šeimos, darželio, gimtojo miesto ar kaimo. Vaikų išvykos – tai žinių šaltinis, begalė įspūdžių.

Esame dėkingi ponui Arvydui ir jo žmonai Liudvikai už šiltą, nuoširdų priėmimą savo sodyboje ir prasmingai praleistą laiką. Vaikų ir auklėtojų vardu nuoširdžiai dėkojame majorui Mindaugui Spėčiui, kapitonui Nerijui Rocevičiui, seržantui Henrikui Vasalauskui ir vyresniajam eiliniui Ruslanui Christič už pagalbą organizuojant išvyką.

Marija ANDREJEVA

Ikimokyklinio ugdymo pedagogė

 
Reklaminis skydelis